Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων του Παναρκαδικού και του Παραλιμνίου (video - pics)

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων του Παναρκαδικού και του Παραλιμνίου.

 Έπειτα από ενέργειες του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας κ. Γ. Λαγού, αποστολή των παλαιμάχων από το Παραλίμνι της Κύπρου βρέθηκε στην Τρίπολη προκειμένου να δώσει φιλικό αγώνα με μεγάλες δόξες του αρκαδικού ποδοσφαίρου και του Παναρκαδικού.


Από το πρωί της Δευτέρας η ομάδα του Παραλιμνίου, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο, επισκέφτηκε αρκετά μέρη του Δήμου Τρίπολης και στη συνέχεια δόθηκε ο αγώνας στο γήπεδο του Παναρκαδικού.


Μετά το τέλος του αγώνα δείπνησαν σε γνωστό εστιατόριο της Τρίπολης και μέσα σε ιδιαίτερο φιλικό κλίμα απέδειξαν τις ξεχωριστές σχέσεις των δύο πόλεων.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης που δήλωσε ότι οι δύο Δήμοι είναι αδελφοποιημένοι δέκα χρόνια με πρωτοβουλία του τότε Αντιδημάρχου Κούλη Γρηγοράκου και προς τιμή του δίνεται κάθε χρόνο ο αγώνας.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του που φιλοξενούνται στην πόλη μας Κύπριοι, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και δήλωσε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα ενεργοποιήσει την αδελφοποίηση με ανταλλαγές επισκέψεων, όπως ξεκίνησε ήδη με τη παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Λαγού στο μνημόσυνο του Γρηγοράκου.

Οι σχέσεις που ενώνουν την Αρκαδία με την Κύπρο, είπε ο Δήμαρχος, είναι πολύ παλιές, ανέρχονται στην αρχαιότητα και είναι συμβολικό να ενεργοποιηθεί και να διατηρηθεί η σχέση της αδελφοποίησης. Κλείνοντας ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα βοηθήσει τους παλαιμάχους του Παναρκαδικού να επισκεφτούν το Παραλίμνι για τη ρεβάνς και προσκάλεσε τους Κύπριους από το Παραλίμνι του χρόνου να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

 

Πολυμέσα

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης