Κ.Τζιούμης «Η διαχείριση του πολιτισμού είναι από τους κυριότερους παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη μιας περιοχής» (video - pics)

Ολοκληρώθηκε στις 11/2, στη Δημοτική Ενότητα Φαλάνθου, ο κύκλος επαφών της Δημοτικής Αρχής με τοπικούς φορείς, για το επιχειρησιακό σχέδιο «Τρίπολη 2021» που αφορά τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

 Όπως είπε ο Δήμαρχος κ. Κ. Τζιούμης ο Φάλανθος είναι από τις πιο σημαντικές περιοχές καθώς  σε αυτή την περιοχή διαδραματίστηκαν πολύ σημαντικά γεγονότα της Επανάστασης και έχει πολλά ιστορικά μέρη π.χ το σπίτι του Κολοκοτρώνη. 

Ο κ. Τζιούμης μίλησε για την προετοιμασία του σχεδίου που παρουσιάστηκε και στην επιτροπή που ετοιμάζει το εθνικό πρόγραμμα εορτασμών «Ελλάδα 2021». Όπως σημείωσε η επιτροπή του «Ελλάδα 2021» έδειξε ενδιαφέρον να παραβρεθεί στην επίσημη παρουσίαση ενώ η ίδια η πρόεδρος της επιτροπής κ. Αγγελοπούλου θα έρθει στην Τρίπολη στις 12 Μαρτίου.  

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος τόνισε ότι η Τρίπολη πρέπει να έχει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στον εορτασμό της χώρας και αυτό θα γίνει με δουλειά και με τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των φορέων, αν όχι όλων των πολιτών, για να πετύχει το επιχειρησιακό σχέδιο.

Αφού παρουσίασε το σχέδιο, ο κ. Τζιούμης είπε ότι όλα τα σημαντικά γεγονότα θα έχουν θέση στις εκδηλώσεις,όπως για παράδειγμα το προσκύνημα του Κολοκοτρώνη στο Χρυσοβίτσι ή η μάχη στο Βαλτέτσι αλλά θα αναδειχθούν και γεγονότα από τα διακόσια χρόνια ελεύθερου βίου όπως για παράδειγμα η συμμετοχή των Αρκάδων στους Μακεδονικούς Αγώνες ή η συμμετοχή του 11ου Συντάγματος από την Τρίπολη στους Βαλκανικούς Πολέμους.  Ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι το επιχειρησιακό σχέδιο έχει βάθος δεκαετίας και άρα δεν αφορά μια δημοτική αρχή, αλλά θα υπάρχει ένα σχέδιο που με δράσεις και παρεμβάσεις θα αναπτύξει και θα αναδείξει την περιοχή και όπως είπε χαρακτηριστικά, η διαχείριση του πολιτισμού είναι από τους κυριότερους παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη μιας περιοχής. Η ιστορική κληρονομιά της Τρίπολης και ο πολιτισμός της μπορεί να βοηθήσει για την ανάπτυξή της.

Στη συνάντηση τέθηκαν πολλές ερωτήσεις, διασαφηνίστηκαν πολλά θέματα και φάνηκε έντονο το ενδιαφέρον από τοπικούς παράγοντες για να βοηθήσουν στην επιτυχία του σχεδίου.

 

 

 

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 10:52

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης