Θετικές εξελίξεις για σημαντικά έργα προέκυψαν στη συνάντηση του Δημάρχου Τρίπολης με τον Περιφερειάρχη Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Σε συμφωνία για να προχωρήσουν σημαντικά έργα για τον Δήμο Τρίπολης προχώρησαν σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη (19/5/2020) ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας.

Το πρώτο έργο αφορά την ανακατασκευή του δρόμου προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου, ένα σημείο αναφοράς για τον χειμερινό τουρισμό στην περιοχή μας. Για τον δρόμο αυτό, υπάρχει δέσμευση να υπάρξει χρηματοδότηση από την πλευρά της Περιφέρειας.

Το δεύτερο έργο αφορά την κατασκευή πεζοδρομίου στον δρόμο προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στην Τρίπολη. Αυτό το έργο αναμένεται να προχωρήσει μέσα από προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια και τον Δήμο Τρίπολης.

Επιπλέον, συζητήθηκαν και οι εξελίξεις σχετικά με την επικείμενη επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, μέσω της κεντρικής διαχείρισης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και Πρόεδρος της ΤΑΠ ΤοΚ κ. Μανώλης Σκαντζός.

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης