Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών" Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Χθες πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του δημάρχου Τρίπολης κ. Τζιούμη και του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου καφεστιατόρων Τρίπολης.

Από την πλευρά του συλλόγου ετέθησαν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης, τα οποία οξύνθηκαν περαιτέρω,από την κρίση του κορωνοϊού.
Ο δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος Τρίπολης από την αρχή της κρίσης, στέκεται δίπλα στους επαγγελματίες, λαμβάνοντας μία σειρά από μέτρα στήριξής τους,πολλές φορές και μεγαλύτερα από όσα αποφάσιζε η κεντρική κυβέρνηση,
όπως πχ η απαλλαγή από δημοτικά τέλη, η απαλλαγή από τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων,απαλλαγή από ενοίκια για τα δημοτικά ακίνητα κλπ.
Το ίδιο θα πράξει και από εδώ και πέρα.
Συγκεκριμένα ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος θα προχωρήσει, όπου είναι δυνατόν, σε παραχώρηση, χωρίς επιπλέον χρέωση, έως και διπλασίου κοινοχρήστου χώρου από αυτό που έχουν έως σήμερα , όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία ,με την προϋπόθεση να μην δημιουργούνται προβλήματα στους άλλους επαγγελματίες και τους πολίτες.
Όπου δεν είναι αυτό δυνατόν θα γίνει μείωση των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.
Θα εξεταστεί επίσης η δυνατότητα οι μειώσεις των τελών να επεκταθούν χρονικά.
Συμφωνήθηκε επίσης,να υπάρξει σύντομα μία διευρυμένη συνάντηση με το σύλλογο, με το Επιμελητήριο Αρκαδίας , με τον Τουριστικό οργανισμό και άλλους θεσμικούς φορείς ώστε να προκύψουν συντονισμένες δράσεις για την αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής μας και την στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης