Κώστας Τζιούμης | Με 10+1 παρεμβάσεις, στο πλευρό των τοπικών επιχειρήσεων Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Δήμος Τρίπολης, η παρούσα Δημοτική Αρχή, θεωρεί χρέος της και προσπαθεί συνέχεια να είναι δίπλα στους δημότες, κάνει ό, τι μπορεί ώστε να συνδράμει στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης έδωσε συνέντευξη τύπου αναφερόμενος στις συντονισμένες, γρήγορες και αποφασιστικές δράσεις που έλαβε η δημοτική αρχή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις στις τοπικές επιχειρήσεις.

 1. Οι επιχειρηματίες και τα καταστήματα ιδιοκτησίας του Δήμου που διέκοψαν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους λόγω της διάδοσης του κορονοϊού, θα απαλλαγούν 100% από το μίσθωμα του επαγγελματικού ακινήτου για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο σε αντίθεση με τη Κυβέρνηση που αποφάσισε μείωση 40%...
 2. Για τα καταστήματα ιδιοκτησίας του Δήμου, τα οποία δεν είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους αλλά εντούτοις έχουν πληγεί από την εξάπλωση του κορονοϊού, προβλέπεται μείωση του μισθώματος κατά 30% για τους τρεις αυτούς μήνες.
 3. Για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις έχουμε προχωρήσει σε απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη για αυτούς τους μήνες.
 4. Τον Φεβρουάριο, πριν τον κορονοιό,μειώσαμε τα τέλη κατάληψης για τους κοινόχρηστους χώρους κατά 30%.
 5. Τον Μάρτιο απαλλάξαμε όλους τους επαγγελματίες από τα τέλη κατάληψης για κοινόχρηστους χώρους για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. 
 6. Παραχωρούμε το μέγιστο κοινόχρηστο χώρο που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.
 7. Όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου απαλλάσσουμε τις επιχειρήσεις από τα τέλη κατάληψης για κοινόχρηστους χώρους κατά 50%.
 8. Συμμετείχε ο Δήμος Τρίπολης στο Startup Greece Week - Τρίπολη 2020 για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.
 9. Πραγματοποιούμε συνεχείς απολυμάνσεις των κοινόχρηστων χώρων.
 10. Προβάλλουμε διαφημίσεις στα Μ.Μ.Ε για στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων.
 11. Δόθηκε παράταση στην εξόφληση των λογαριασμών της Δ.Ε.Υ.Α.Τ έως 1η Ιουνίου 2020. Η έκπτωση 15 % - επί της αξίας του νερού – ισχύει και για την παραπάνω παράταση.

Ο κ. Κώστας Τζιούμης συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Οι ρυθμίσεις - παρεμβάσεις κρίνονται αναγκαίες, για την τόνωση της ρευστότητας της οικονομίας της πόλης μας και ανταποκρίνονται άμεσα στο περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων από την εξάπλωση του νέου κορονοϊού. Βασικός μας στόχος είναι να ανακάμψει η τοπική οικονομία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 20:16

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης