Ένας χρόνος συμπληρώθηκε! Το μήνυμα του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τις δημοτικές εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, απευθύνθηκε, με μήνυμά του, προς τους δημότες της περιοχής μας.

"Φίλες και φίλοι – συνδημότισσες και συνδημότες

   Συμπληρώνεται ήδη ένας χρόνος, ο πρώτος χρόνος, από τότε που μου εμπιστευθήκατε τις τύχες του Δήμου μας – της ιστορικής Τρίπολης και των  78 Δημοτικών Διαμερισμάτων. Εμπιστευθήκατε μια ανεξάρτητη παράταξη, την «Τρίπολη αύριο», και μια ομάδα συμπολιτών σας που ως μοναδικό κίνητρο και στόχο είχε – και έχει , σας βεβαιώνω – το καλό του τόπου μας. Το πρόγραμμά μας, με τίτλο « 7 + 1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη αύριο» αποτέλεσε και αποτελεί το μεταξύ μας συμβόλαιο, είναι πάντα στη διάθεσή σας και για μας στέκεται οδηγός και υπόμνηση καθηκόντων και  δεσμεύσεων.

   Μετά τις εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019 συγκροτήσαμε,  ουσιαστικά, ομάδα εργασίας για τα Κοινά και συνεργασίας  με τον Δημότη. Αυτός θεωρούμε πως είναι ο ρόλος του δημάρχου, των αντιδημάρχων, των δημοτικών συμβούλων. Επιδιώξαμε και σε μεγάλο βαθμό, έχουμε τη συναίνεση των άλλων δημοτικών παρατάξεων – μας ενώνει το συμφέρον του Δήμου,  μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα και οι κοινοί στόχοι, μας διαφοροποιούν ενίοτε η πολιτική φιλοσοφία και η ακολουθητέα μέθοδος, οι προτεραιότητες και οι ιεραρχήσεις, που είναι φυσικό να ποικίλλουν σε μια δημοκρατική κοινωνία.

   Από την 1η Σεπτέμβριου 2019, δηλαδή εδώ και 9 μήνες, έχουμε την ευθύνη των Κοινών και έχουμε δώσει «δείγμα γραφής» για να μας κρίνετε, για να εξαγάγετε τα πρώτα συμπεράσματα όσον αφορά το έργο μας. Μιλάει ήδη η καθημερινότητα, η εικόνα του Δήμου, ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα διάφορα προβλήματα αλλά και αιτήματα και ανάγκες  των συμπολιτών ή κοινωνικών ομάδων. Η καθαριότητα, η επικείμενη εγκατάλειψη της χωματερής με την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων στο Μεγαβούνι , οι πεζοδρομήσεις και τα πεζοδρόμια στην πόλη, η επέμβαση σε γειτονιές και σε περιφερειακές πλατείες, η ενίσχυση του πρασίνου, οι επεμβάσεις σε χωριά και αγροτικούς δρόμους, η άψογη λειτουργία Υπηρεσιών του Δήμου – ΔΕΥΑΤ, Νομικό πρόσωπο, Βοήθεια στο Σπίτι κ.λ.π -, πιστεύουμε πως είναι ορατά στον καθένα, ομολογούνται από κάθε καλοπροαίρετο συμπολίτη.

   Στη σκληρή συγκυρία που ο Δήμος μας και η χώρα ολόκληρη αντιμετωπίζει , στην επέλαση του κορονοϊού και της πανδημίας, στεκόμαστε δίπλα στους συντοπίτες επιχειρηματίες, στους συμπολίτες που με οποιονδήποτε τρόπο πλήττονται, σε όποιον έχει ανάγκη. Είναι το μη ορατό έργο μας, για το οποίο έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας, είμαστε ικανοποιημένοι, όμως θεωρούμε ότι έχουμε και μένουν πολλά ακόμη να κάνουμε. Είναι τόσες οι ανάγκες πολλών, τόσα τα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα, που δε μας επιτρέπουν να εφησυχάσουμε ούτε λεπτό. Σε συνεργασία με την Πολιτεία, με την Περιφέρεια, με την Εκκλησία, με κάθε σημαντικό Φορέα παλεύουμε για το καλύτερο, πιστεύουμε ισχυρά ότι οι κανονικοί ρυθμοί  και η σιγουριά και η αισιοδοξία θα επανέλθουν σύντομα στη ζωή μας. Είμαστε βέβαιοι ότι για την Τρίπολη και τα χωριά μας έρχονται καλύτερες ημέρες, πίσω από το σκοτεινό πρώτο εξάμηνο του 2020 βλέπουμε το φωτεινό δεύτερο εξάμηνο και το επετειακό 2021, για τη σηματοδότηση του οποίου – 200 χρόνια από τη Μεγάλη Επανάσταση – και τη συμμετοχή μας στον ουσιαστικό εορτασμό εργαζόμαστε συστηματικά και αδιάκοπα.

   Είμαστε αισιόδοξοι, νιώθουμε δυνατοί , ακούμε τη φωνή σας, αγαπητοί συμπολίτες, ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ για καλύτερες μέρες."

Το link του βίντεο: Ένας χρόνος συμπληρώθηκε! #LIVE

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης