×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Μη λειτουργία Παιδικής Κατασκήνωσης Δήμου Τρίπολης

 

O Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι παρά την προετοιμασία και όλες τις απαραίτητες ενέργειες που δρομολογήθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις υπηρεσίες του με σκοπό την άρτια οργάνωση και λειτουργία της παιδικής κατασκήνωσης στην Κοινότητα του Παραλίου Άστρους, το Καλοκαίρι του 2020, τελικά αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.
Ειδικότερα και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας που διαμορφώθηκαν εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι υπηρεσίες του Δήμου μερίμνησαν, οργάνωσαν και υλοποίησαν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να είναι έτοιμη η έναρξη της λειτουργίας της κατασκήνωσης με το πέρας του σχολικού έτους . Προς το σκοπό αυτό λήφθηκε σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού (απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 153/6-4-2020), υποβλήθηκε φάκελος αδειοδότησης λειτουργίας της προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συντάχθηκε και υλοποιήθηκε ανοιχτός ηλεκτρονικό διαγωνισμός για την προμήθεια των τροφίμων , συντάχθηκαν όλες οι απαιτούμενες μελέτες για την προμήθεια όλων των αναγκαίων αγαθών καθώς και των απαιτούμενων υπηρεσιών συντήρησης, καθαρισμού, αποκατάστασης ζημιών, βλαβών κ.λ.π.
Η απόφαση για τη μη λειτουργία τους αυτό το καλοκαίρι ελήφθη ως μέτρο πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, προστασίας της υγείας των κατασκηνωτών (παιδιών και εργαζομένων) και γενικότερα προστασίας της δημόσιας υγείας.
Αναμένοντας τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η οποία σημειωτέον εκδόθηκε την 18η -6-2020, εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο για την ασφαλή λειτουργία της , εξετάζοντας εναλλακτικές πρακτικές και τρόπους.
Όμως, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις οδηγίες της εγκυκλίου του Υπουργείου (Δ11/οικ.23973/811/18-6-2020), την υφιστάμενη κατάσταση όσον αφορά τη δομή και τη διάρθρωση της κατασκήνωσης του Δήμου μας, την κτιριακή και υλικοτεχνική της υποδομή, τους όρους και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εξασφάλιση της άρτιας και ασφαλούς λειτουργία της, τα οργανωτικά μέτρα και τον καθορισμό των διαδικασιών που τίθενται από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID -19 και προσδιορίζονται αναλυτικά στην παραπάνω εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων , θεωρούμε ότι επί της ουσίας αφ’ ενός ακυρώνεται η ελεύθερη χαρά και η διασκέδαση των παιδιών, αφετέρου δεν αποκλείεται η πιθανότητα εμφάνισης δυσμενών καταστάσεων από απρόβλεπτους και εξωγενείς παράγοντες.
Σταθμίζοντας τα οφέλη από τις παροχές της κατασκήνωσης προς τα παιδιά και τους γονείς σε σχέση με την πιθανότητα εμφάνισης δυσμενών καταστάσεων για την υγεία τους είναι προφανές ότι πρέπει να προτάξουμε το αγαθό της υγείας.
Πιστεύοντας ότι συμβάλλουμε κι εμείς με τη στάση μας στη σωστή αντιμετώπιση της κατάστασης που διαμόρφωσε η πανδημία, μέχρις ότου βρεθεί αποτελεσματική θεραπεία , δίνουμε ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους για το επόμενο καλοκαίρι, μεριμνώντας για βελτιώσεις και αλλαγές που θα κάνουν καλύτερη τη διαμονή τους στην κατασκήνωσή μας και υποσχόμενοι ότι θα προσπαθήσουμε να αναπληρώσουμε αυτή τη δράση με εναλλακτικούς τρόπους ψυχαγωγίας και δραστηριότητες στο Δήμο μας, στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων μας υπαγορεύουν οι παρούσες συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την πανδημία τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλο τον κόσμο.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΙΟΥΜΗΣ

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης