Κώστας Τζιούμης: "Βάζουμε τον Δήμο Τρίπολης στην «Ευρώπη»" Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Προτάσεις για μία σειρά ευρωπαϊκών προγραμμάτων τα οποία αφορούν την Καινοτομία, την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, έχει καταθέσει ο Δήμος Τρίπολης. Πρόκειται για προτάσεις σε προγράμματα τα οποία είναι σε εξέλιξη και η συμμετοχή του Δήμου Τρίπολης είναι είτε ως επικεφαλής project, είτε ως δικαιούχος εταίρος.

Ενδεικτικά, παραθέτουμε ορισμένες από τις προτάσεις αυτές:

  • Πρόγραμμα Anna Lindh Foundation – Πρόταση του Δήμου Τρίπολης, ως επικεφαλής project, για την ανάδειξη των δρόμων του κρασιού μέσα από πολιτιστικές δράσεις.
  • Πρόγραμμα URBACT – Πρόταση του Δήμου Τρίπολης, ως επικεφαλής project, για την μεταμόρφωση της πόλης ως προς την χρήση έξυπνων και προηγμένων τεχνολογιών.
  • Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» - Πρόταση του Δήμου Τρίπολης, ως επικεφαλής project, για την παρουσία λειτουργικού πρωτοτύπου για πατέντα προβολέα γραμμών λέιζερ μεγάλης κλίμακας και προώθηση του πάρκου της Τεγέας με την πολιτιστική κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων.
  • Πρόγραμμα Horizon 2020 - Πρόταση του Δήμου Τρίπολης, ως δικαιούχος εταίρος, για δοκιμές τεχνολογίας drones για την προστασία των πολιτών και τη μεταφορά ειδών βασικής ανάγκης σε περιόδους κρίσης, όπως η πανδημία του κορωνοϊού.
  • Πρόγραμμα Erasmus +  - Πρόταση του Δήμου Τρίπολης, ως δικαιούχος εταίρος, για ένα Κυκλικό Αγροεργαστήρι, με στόχο την αύξηση γνώσης, ικανοτήτων και επαγγελματικού προφίλ των νέων αγροτών υιοθετώντας νέες και επικαιροποιημένες τεχνικές στην Αγροδιατροφή.
  • Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη - Πρόταση του Δήμου Τρίπολης, ως επικεφαλής project, για την εγκατάσταση Light Cubes, φωτεινών καινοτόμων κυβόσχημων κατασκευών που χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες αιχμής, για έκθεση φωτογραφίας εμπνευσμένη από το ιστορικό γεγονός της επανάστασης και την αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών στα Δυτικά Βαλκάνια.
  • Πρόγραμμα Ευρώπη για τους Πολίτες - Πρόταση του Δήμου Τρίπολης, ως επικεφαλής project, για κοινή ευρωπαϊκή μνήμη για τις φρικαλεότητες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέσα από πολιτιστικές δράσεις με επίκεντρο το μαρτυρικό χωριό της Βλαχέρνας και την οδό Ταξιαρχών.

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης