Τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Δημήτρη Παυλή, επισκέφτηκε ο νέος Διοίκησης Κέντρου 4ης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Νικόλαος Λάλος, στο πλαίσιο ανάληψης των νέων του καθηκόντων.

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε σήμερα Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής όσον αφόρα τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου και το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Αρχαία Αρκαδικά Νομίσματα στις συλλογές του Νομισματικού μουσείου».

Σημείο αναφοράς στη μεγάλη νίκη των επαναστατημένων Ελλήνων κατά την ιστορική μάχη ενάντια στους Τούρκους στο Λεβίδι, στις 14 Απριλίου 1821, αποτέλεσε ο οπλαρχηγός Αναγνώστης Στριφτόμπολας, ο ηρωικός δάσκαλος από την Κέρτεζη των Καλαβρύτων, ο οποίος έπεσε στη διάρκεια της μάχης.

Μετά την χθεσινή σύσκεψη για το μέλλον του ΠαΠελ στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων, της πανεπιστημιακής κοινότητας, των εργαζομένων των κεντρικών διοικητικών υπηρεσιών και του συλλόγου των φοιτητών, διεκδικώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου και την εφαρμογή του πορίσματος της επιστημονικής επιτροπής για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ορίστηκε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 και ώρα 12.00.

Μετά την χθεσινή απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για την απόσυρση του τμήματος του Νομοσχεδίου που αφορά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, την υποβάθμιση του τμήματος Πληροφορικής και Τηλέπικοινωνιών, καθώς και τον κίνδυνο μετακίνηση της έδρας του Πανεπιστημίου από την Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε σήμερα 10/4/2019 σύσκεψη, για να οργανωθούν όλες οι επόμενες κινήσεις προκειμένου να αποφευχθούν όλες οι επικείμενες καταστροφικές συνέπειες που θα επιφέρει το Νομοσχέδιο, τόσο στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών όσο και στο ίδιο το Πανεπιστήμιο, στην τοπική κοινωνία αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Υπεγράφη την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 στο Δημαρχείο Τρίπολης, η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Τρίπολης και του ανάδοχου για την κατασκευή του ενδιαιτήματος αδέσποτων ζώων.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με κοινωφελείς ή πολιτιστικούς σκοπούς, για υποβολή αιτημάτων επιχορήγησης για δράσεις και πολιτισμικά προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους (έως 18 ετών) και θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του 2019.

Τα θερμά συγχαρητήριά μου στον αθλητή του Ταε Κβον Ντο Παναγιώτη Κοκκάλα, για μια ακόμη σημαντική επιτυχία, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ταε Κβον Ντο ITF στο Ρίμινι της Ιταλίας και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην κατηγορία Tul 3 dan Ανδρών.

Για ακόμα μια φορά, συγχαίρω την αθλήτρια Ταε Κβον Ντο, Ιωάννα Κωστοπούλου, για την επιτυχία της στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ταε Κβον Ντο ITF στο Ρίμινι της Ιταλίας και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία Tul 4 dan silver female.

Επετειακές εκδηλώσεις σε ανάμνηση του ιστορικού γεγονότος της 6ης Απριλίου του 1821, έγιναν σήμερα το πρωί, στο χωριό Πάπαρι Δήμου Τρίπολης.

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για το έργο: «Αντικατάσταση χλοοτάπητα και εγκατάσταση φωτισμού στο γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 στην Τ.Κ. Βλάχερνας Δήμου Τρίπολης», προϋπολογισμού 89.900 ευρώ, μεταξύ του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και του Δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πελοπόννησο ενόψει των ευρωεκλογών ο Σταύρος Θεοδωράκης, μαζί με υποψήφιους ευρωβουλευτές και στελέχη του Ποταμιού, επισκέφθηκε την Τρίπολη.

Ο κ. Θεοδωράκης ξεκίνησε την περιοδεία του στην Τρίπολη, επισκεπτόμενος το Παλαιό Δημαρχείο της πόλης.

Εκεί συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παυλή, συζήτησαν για διάφορα αυτοδιοικητικά θέματα καθώς και για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Μαΐου.

theodorakis paylis karalis

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο αντιδήμαρχος Τρίπολης κ. Σπύρος βρέντας με θέμα τις εργασίες συντήρησης που γίνονται στο Μαλλιαρπούλιο θέατρο της Τρίπολης.

 

Ο κ Βρέντας ανέφερε :
“Το Μαλλιαρόπουλιο τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ανοιχτό στο κοινό με το δικό του υπάλληλο, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για τον ήχο και για τον υπόλοιπο χώρο και ο όποιος καθημερινά ενημερώνει για το τι προβλήματα υπάρχουν στο Θέατρο.

Όσο αναφορά τα δημοσιεύματα περί εγκαταλείψεις αλλά και για τα νερά που έτρεχαν στη σκηνή του θεάτρου ο κ. Βρεττός απάντησε ότι ήταν κάποια κεραμίδια σπασμένα όπου και πέρασε λίγο νερό. Ο Δήμος φρόντισε να αποκατασταθεί άμεσα η ζημιά έτσι ώστε να μην υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα.

Η δημοτική αρχή έχει μπει στην φάση της ολοκλήρωσης μίας μελέτης για να αποκατασταθούν τα γύψινα γύρω από το Μαλλιαρόπουλιο, έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα για αρκετά χρόνια.

Να ενημερώσουμε τους δημότες ότι κάθε μέρα είμαστε εδώ γνωρίζουμε το Μαλλιαρόπουλιο απέξω και ανακατωτά και ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος εσωτερικό πρόβλημα ούτε με τα κλιματιστικά, ούτε με το χώρο, ούτε με την σκέπη. Ξέρουμε ανά πάσα στιγμή ότι κι αν προκύψει από πού προέρχεται και το διορθώνουμε άμεσα.

                           

 

Μήνυμα Δημάρχου