Δράσεις

Ο δήμος Τρίπολης προσφέρει υποτροφία σε 25 μαθητές Λυκείου θετικής τεχνολογικής κατεύθυνσης για τη συμμετοχή τους στα θερινά μαθήματα Αστροφυσικής στο Αστεροσκοπείο Ασέας.

Οι μαθητές μπορούν να διαλέξουν από 3 αυτοτελείς κύκλους μαθημάτων οι οποίοι θα αποτελούνται από θεωρητικό μάθημα στο σχολείο Ασέας και αστρονομική παρατήρηση στο αστεροσκοπείο.

Ημερομηνίες διεξαγωγής και ύλη στη σελίδα του συλλόγου Αστροφυσικής Ασέας astroasea.weebly.com

Σε περίπτωση αυξημένης συμμετοχής θα συνεκτιμηθεί η επίδοση των μαθητών στα Μαθηματικά και Φυσική.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Σύλλογος Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής Ασέας : 6934027938

 αστρονομιαΑΣΤΡΙΚΉ ΕΞΕΛΙΞΗΗΛΙΑΚΗ ΦΥΣΙΚΗ

Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας με τη στήριξη του Δήμου Τρίπολης, διοργανώνει ημερίδα Μαθηματικών την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 και ώρα 5 το απόγευμα στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, προκειμένου να αναδείξει την συμβολή των Μαθηματικών στην ανάπτυξη του πολιτισμού και να ενισχυθεί το ενδιαφέρον των μαθητών.

Στην Τρίπολη, παρουσιάζεται επίσημα, το βιβλίο «ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», του Νίκου Αγγελίδη, τη Δευτέρα 14 Μαΐου στις 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που θα το προλογίσουν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ Δημήτρης Παυλής και ο Πρόεδρος ΑΕΚ Τρίπολης κ. Παναγιώτης Βαλασόπουλος. Η 2η έκδοση του πολυσυζητημένου βιβλίου, εμπλουτισμένη με περισσότερο υλικό, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Νότιος Άνεμος". Είναι ένα ξεχωριστό ταξίδι στα αχαρτογράφητα νερά της ιστορίας της ΑΕΚ και του δικέφαλου αετού.

«Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή»: 

Εκδήλωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης στο Δήμος της Τρίπολης 

Σάββατο 5 Μαΐου 2018 και ώρα 19.30

Αμφιθέατρο Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης

                           

 

Μήνυμα Δημάρχου