Αδελφοποιημένες πόλεις Δήμου Τρίπολης

Αδελφοποιημένες πόλεις Δήμου Τρίπολης (15)

Αδελφοποίηση πόλεων

Στο πλαίσιο του θεσμού των αδελφοποιήσεων των ΟΤΑ που ξεκίνησε το 1989 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Δήμος Τρίπολης έχει αδελφοποιηθεί με τις πόλεις Peine Γερμανίας (το 2000) και Παραλιμνίου Κύπρου (το 2008).

mesologgi 1Η Τελετή Αδελφοποίησης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με τον Δήμο Τριπόλεως πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 8:00 μ.μ. .στο Μεσολόγγι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Εξόδου Μεσολογγίου”.

mesologgiΤελετή Αδελφοποίησης Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με τον Δήμο Τριπόλεως στο Μεσολόγγι.

Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες» 2007-2013 της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δράση 1 «Ενεργοί πολίτες για την Ευρώπη» και στο μέτρο 1.1 « Συναντήσεις πολιτών στο πλαίσιο της αδελφοποίησης πόλεων».

Στα πλαίσια της δράσης «Ευρώπη για τους πολίτες», Μέτρο 1.1.«Συναντήσεις πολιτών στο πλαίσιο της αδελφοποίησης πόλεων», έχει εγκριθεί για το Δήμο Τρίπολης, δράση που αφορά τη συνεργασία με τις αδελφοποιημένες πόλεις του: την πόλη Peine της Γερμανίας και την πόλη Παραλίμνι της Κύπρου.

Αγαπητοί φίλοι,
Με μεγάλη χαρά και τιμή, σας προσκαλώ στην Τρίπολη, την πρωτεύουσα του Μωριά, για να εορτάσουμε μαζί την 191η επέτειο από την Άλωση της Τριπολιτσάς.

                           

 

Μήνυμα Δημάρχου