Δελτία Τύπου

Μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων σχετικά με ιδιοκτησίες στη θέση Μεγαβούνι εναντίων του Δήμου Τρίπολης και ενώ αναμένεται η ανακοίνωση της οριστικής απόφασης, ο Δήμαρχος Τρίπολης προέβη σε δηλώσεις ξεκαθαρίζοντας τη βεβαιότητά του ότι θα υπάρξει η απόλυτη νομιμότητα σχετικά με την έκδοση της απόφασης και θα δικαιώνει το ελληνικό δημόσιο και φυσικά το Δήμο Τρίπολης.

Ο Δημήτρης Παυλής τόνισε πως «δεν αμφισβητείται και δεν ανήκει στη δική μας αρμοδιότητα το αν υπάρχει ιδιοκτησία ή όχι. Αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει τον δήμο Τρίπολης είναι να εκμεταλλευτεί την παραχώρηση του χώρου που έγινε από το Δασαρχείο. Σύμφωνα με την κατάθεση του Δασάρχη αποδείχτηκε περίτρανα σήμερα πως ο συγκεκριμένος χώρος χαρακτηρίζεται ως "δασικός" εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς να έχει γίνει οποιαδήποτε καλλιέργεια. Αντιλαμβάνομαι ως ιδιώτης βέβαια τους ισχυρισμούς ορισμένων πως έχουν κάποιου είδους ιδιοκτησία εκεί», τονίζοντας παράλληλα πως «το δημόσιο δεν αποζημιώνει πάντα ανάλογα».

Συνεχίζοντας επισήμανε: «Δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας…ύστερα από την κατάθεση του φακέλου της ΑΕΠΟ το 2014 -2015 ξεκίνησε η όλη διαδικασία προκειμένου να υπάρξουν ιδιοκτησίες και να κωλυσιεργήσουν τα πράγματα ώστε να μην γίνει αυτό το έργο και σας διαβεβαιώνω ότι το έργο θα γίνει είτε αρέσει είτε όχι και θα πρυτανεύσει η λογική και η νομιμότητα» καθησυχάζοντας παράλληλα τον κόσμο, πως «θα τηρηθούν όλα με απόλυτη νομιμότητα και η διαχείριση θα γίνει όπως ακριβώς ορίζει η Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία».

Παράλληλα σύμφωνα με το Δήμαρχο: «Κάτοικοι της περιοχής έχουν την αίσθηση πως θα γίνει κάποιου είδους ΧΑΔΑ, όπως στην Αγία Τριάδα η στον Άγιο Βλάση.. αυτό δεν μπορεί να γίνει και απαγορεύεται από τη νομοθεσία…εκεί θα εφαρμοστεί η εγκεκριμένη ΑΕΠΟ του έργου και δεν πρόκειται ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στην περιοχή. Αυτό πρέπει να γίνει σαφές στους κατοίκους της περιοχής»

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Τρίπολης, αναφέρθηκε στα επόμενα δύο δικαστήρια σχετικά με ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν εναντίων του Δήμου, για προσβολή προσωπικότητας και τη συνέχιση της λειτουργίας του Αγίου Βλάση και τα οποία θα εκδικαστούν σήμερα.

Την Κυριακή 15 Απριλίου, στο χωριό Πάπαρι Μαντινείας του Δήμου Τρίπολης, γιορτάστηκε με κάθε λαμπρότητα η επέτειος της συστάσεως του πρώτου επίσημου Στρατοπέδου των Ελλήνων υπό τον Πολέμαρχο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Ευχαριστήρια επιστολή

 

Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να ευχαριστήσω την επιχείρηση Αρκαδία Γαλακτοκομικά και πιο συγκεκριμένα, την οικογένεια Μπαζιωτάκη, για την ευγενική της προσφορά σε γαλακτοκομικά προϊόντα, που διατέθηκαν δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες σε παραδοσιακές ψησταριές του Δήμου Τρίπολης την Κυριακή του Πάσχα.

Ο δήμαρχος Τρίπολη ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του το τοπίο γύρω από το θέμα της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων στο Μεγαβούνι.

Μετά το πέρας των φετινών εορτασμών του Πάσχα, ο Δήμαρχος Τρίπολης ευχαρίστησε όλους τους δημότες και επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους την Τρίπολη και τα γύρω χωρία του Δήμου μας, για ένα διαφορετικό και μοναδικό πατροπαράδοτο Πάσχα στην καρδιά της Πελοποννήσου!!

                           

 

Μήνυμα Δημάρχου