Στο πλαίσιο του θεσμού των αδελφοποιήσεων των ΟΤΑ που ξεκίνησε το 1989 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Δήμος Τρίπολης έχει αδελφοποιηθεί με τις πόλεις Peine Γερμανίας (το 2000) και Παραλιμνίου Κύπρου (το 2008).

mesologgi 1Η Τελετή Αδελφοποίησης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με τον Δήμο Τριπόλεως πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 8:00 μ.μ. .στο Μεσολόγγι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Εξόδου Μεσολογγίου”.

mesologgiΤελετή Αδελφοποίησης Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με τον Δήμο Τριπόλεως στο Μεσολόγγι.

Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες» 2007-2013 της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δράση 1 «Ενεργοί πολίτες για την Ευρώπη» και στο μέτρο 1.1 « Συναντήσεις πολιτών στο πλαίσιο της αδελφοποίησης πόλεων».

Στα πλαίσια της δράσης «Ευρώπη για τους πολίτες», Μέτρο 1.1.«Συναντήσεις πολιτών στο πλαίσιο της αδελφοποίησης πόλεων», έχει εγκριθεί για το Δήμο Τρίπολης, δράση που αφορά τη συνεργασία με τις αδελφοποιημένες πόλεις του: την πόλη Peine της Γερμανίας και την πόλη Παραλίμνι της Κύπρου.

Αγαπητοί φίλοι,
Με μεγάλη χαρά και τιμή, σας προσκαλώ στην Τρίπολη, την πρωτεύουσα του Μωριά, για να εορτάσουμε μαζί την 191η επέτειο από την Άλωση της Τριπολιτσάς.

Στο πλαίσιο του θεσμού των αδελφοποιήσεων των ΟΤΑ που ξεκίνησε το 1989 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Δήμος Τρίπολης έχει αδελφοποιηθεί με τις πόλεις Peine Γερμανίας (το 2000) και Παραλιμνίου Κύπρου (το 2008). Στόχος αυτών των αδελφοποιήσεων είναι να έρθουμε πιο κοντά σε ανθρώπους με διαφορετικούς ορίζοντες, εμπειρίες και νοοτροπίες για να διαχειρισθούμε από κοινού κοινά συμφέροντα και να αντιμετωπίσουμε κοινά προβλήματα μέσα από ένα πνεύμα στενής συνεργασίας μεταξύ πολιτικών και διοικητικών αρχών των πόλεων.

Στο πλαίσιο του θεσμού των αδελφοποιήσεων των ΟΤΑ που ξεκίνησε το 1989 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Δήμος Τρίπολης έχει αδελφοποιηθεί με τις πόλεις Peine Γερμανίας (το 2000) και Παραλιμνίου Κύπρου (το 2008).

Menoume Tripoli 300x250

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181           

 

Μήνυμα Δημάρχου


Κώστας Τζιούμης: "Στο πλευρό των επαγγελματιών"

Από την Τριπολιτσά του 1821 στην Τρίπολη  του 2021

   Με τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάιος – Ιούνιος 2019) οι συμπολίτες εμπιστεύθηκαν και ανέθεσαν την διαχείριση, την πορεία και τις τύχες του Δήμου μας στην παράταξη « ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο », στην οποία έχω την τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Τιμή διότι ηγούμαι ήδη ενός ιστορικού Δήμου, χαρά διότι περιβάλλομαι από άξιους συνεργάτες.

   Από τον  Σεπτέμβριο του 2019, όταν και αναλάβαμε την ευθύνη των Κοινών, πορευόμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση και του τελευταίου δημότη μας – και με οδηγό σταθερό το Πρόγραμμά μας, όπου και αναλυτικά περιγράφονται οι 7+1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη του αύριο. Αυτό το πρόγραμμά εψήφισαν οι (συμ-)πολίτες, αυτό προσδοκούν να υλοποιήσουμε. Μέσα σε δύσκολες περιστάσεις, που όμως δε μας πτοούν.

   Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και ανθρώπους που μπορούν να τον φέρουν σε θέση ζηλευτή και περίοπτη, να εξασφαλίσουν ευημερία για ΟΛΟΥΣ,  να δώσουν ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες και σε δημιουργικά μυαλά, εκσυγχρονίσουν υπηρεσίες και δομές, να παράγουν και να προβάλλουν τα δικά μας, ξεχωριστά, υλικά και πολιτιστικά προϊόντα, να οδηγήσουν την Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, λίκνο του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, στην Τρίπολη των πολιτών που 200 χρόνια μετά είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους, ευτυχισμένοι για το παρόν τους και σίγουροι για το μέλλον τους.

   Με την βοήθεια και την στήριξη όλων των συμπολιτών το πρόγραμμά μας και το όραμά μας θα γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης