Κώστας Τζιούμης: «Άλλο ένα εμβληματικό κτίριο της πόλης μας μπαίνει σε τροχιά αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού - κάνουμε δουλειά παντού»

07/08/2023 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κώστας Τζιούμης: «Άλλο ένα εμβληματικό κτίριο της πόλης μας μπαίνει σε τροχιά αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού - κάνουμε δουλειά παντού»

Μία σημαντική ημέρα για τον Δήμο Τρίπολης ήταν η σημερινή με την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησης του έργου για την αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό της Βίλας Τουρκοβασίλη.
Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, λίγο πριν την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Κ.Ε.Ε., τόνισε: «Η Βίλα αποτελεί ένα κτίριο ιδιαίτερο μέσα στην πόλη που ο Δήμος απέκτησε με χρήματα του Πράσινου Ταμείου. Μετά από αρκετή δουλειά και τη σύνταξη μελέτης, υποβάλαμε πέρυσι πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης, όπου και εντάχθηκε και ακολούθησε ηλεκτρονικός διαγωνισμός για να προκύψει ανάδοχος. Σήμερα υπογράφουμε τη σύμβαση υλοποίησης του έργου.
Η Βίλα που σήμερα είναι σε άσχημη κατάσταση, θα γίνει ένα σύγχρονο κτίριο διατηρώντας την εξωτερική μορφή της. Θα δημιουργηθεί ένα πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο, όπου θα φιλοξενούνται εκθέσεις, εκδηλώσεις, ημερίδες.
Είναι μια σύμβαση 1.000.000 ευρώ με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 15 μήνες.
Ο ανάδοχος που προέκυψε από τον διαγωνισμό είναι ο κ. Χρονόπουλος και το έργο θα ξεκινήσει πολύ σύντομα.
Η ιδιοκτησία του Δήμου αφορά το κτίριο και το χώρο μπροστά από τη Βίλα. Δεξιά και αριστερά έχουν αγοραστεί εκτάσεις από ιδιώτες και είμαστε σε επαφή για ενδεχόμενη διεύρυνση αν υπάρχει η δυνατότητα να τις αποκτήσει ο Δήμο.
Άλλο ένα εμβληματικό κτίριο της πόλης μας μπαίνει σε τροχιά αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού, μετά από το Πνευματικό Κέντρο και το παλαιό Δημαρχείο. Στόχος της δημοτικής μας αρχή είναι εμβληματικά κτίρια της πόλης μας να εκσυγχρονιστούν.»