Κώστας Τζιούμης: «Θωρακίζουμε το περιβάλλον με σημαντικά έργα υποδομής»

12/10/2023 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κώστας Τζιούμης: «Θωρακίζουμε το περιβάλλον με σημαντικά έργα υποδομής»

Την ένταξη ενός μεγάλου έργου στο ΕΣΠΑ ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης. Ο λόγος για το «Αποχετευτικό Δίκτυο και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Λεβιδίου» με προϋπολογισμό 12.604.421,96 €.

Ο κ. Τζιούμης σημείωσε: «Πρόκειται για έργο το οποίο μεταφέρθηκε από το πρόγραμμα «Τρίτσης» στο νέο ΕΣΠΑ. Το περιμέναν οι κάτοικοι του Λεβιδίου για πολλά χρόνια.

Στην προεκλογική περίοδο ακούστηκε ότι το έργο απεντάθχηκε και χάθηκε. Τώρα, έχουμε απόφαση ένταξης. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε τη δημοπράτησή του και σε λίγους μήνες θα ξεκινήσει ένα έργο ζωής για μια από τις πλέον τουριστικές περιοχές του δήμου μας, το Λεβίδι. Στόχος να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε το Λεβίδι και να ικανοποιηθεί ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Συνεχίζουμε τη δουλειά μας ως δημοτική αρχή και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σήμερα την ένταξη ενός μεγάλου έργου».

Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΤ Κώστας Μανδρώνης τόνισε ότι «αυτό το έργο το παλεύουμε χρόνια. Έχουμε ξεκινήσει ως ΔΕΥΑΤ τις διαβουλεύσεις με τα στελέχη του ΥΜΕΠΕΡΑ για να προχωρήσει στην άμεση δημοπράτηση του τεχνικού συμβούλου και του έργου. Έχουμε πάρει όλες τις εγκρίσεις από την αρχαιολογία και το τεχνικό συμβούλιο.

Αυτό το έργο θα λύσει το πρόβλημα της αποχέτευσης, αλλά και της ύδρευσης διότι το δίκτυο του Λεβιδίου είναι πεπαλαιωμένο, έχει πολλές διαρροές και προβλήματα. Θα γίνει ένα νέο δίκτυο ύδρευσης και πλέον το Λεβίδι θα έχει από τις καλύτερες υποδομές στις τοπικές μας κοινότητες».

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Αντικείμενο της πράξης είναι:

α) η κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Λεβιδίου του Δήμου Τρίπολης, συμπεριλαμβανομένων δύο αντλιοστασίων, καθώς και του βαρυτικού αγωγού προσαγωγής λυμάτων στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων

β) η κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Λεβιδίου και του αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων

γ) η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Λεβιδίου Δήμου Τρίπολη

Επιπλέον η πράξη περιλαμβάνει τα απαραίτητα υποστηρικτικά υποέργα αρχαιολογίας, ΟΚΩ και παροχής υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου.

ρο έργο κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης και της Ε.Ε.Λ. του οικισμού Λεβιδίου, είναι έργο άμεσης προτεραιότητας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, καθώς και την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής.

Άμεσα ωφελούμενοι από το έργο θα είναι οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και η πληθώρα των επισκεπτών της.