Κώστας Τζιούμης: «Τιμούμε μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες που έζησε και δραστηριοποιήθηκε στην Τρίπολη»

24/08/2023 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κώστας Τζιούμης: «Τιμούμε μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες που έζησε και δραστηριοποιήθηκε στην Τρίπολη»

Σε οδό «Όθωνα Τσαμπλάκου» μετονομάστηκε η οδός «Δολιανών», στην πόλη της Τρίπολης, σε μια τελετή που πραγματοποίησε ο Δήμος Τρίπολης, το απόγευμα της Πέμπτης (24/8/2023), στον κοινόχρηστο χώρο της συμβολής των οδών Δολιανών και Ερμού.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, υπογράμμισε: «Μετά από 41 χρόνια, ο Δήμος Τρίπολης και η πόλη της Τρίπολης τιμούν μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες που έζησε και δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή μας, με πλούσια προσφορά.

Ο Όθωνας Τσαμπλάκος δεν ήταν Τριπολιτσιώτης, ήταν από την Χίο, ήρθε για εργασία εδώ, αλλά από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκε και με τα πολιτιστικά. Ήταν από τους πρωτεργάτες της ιδρύσεως του Φιλοτεχνικού, που έχει σπουδαία προσφορά στα πολιτιστικά και όχι μόνο δρώμενα του τόπου μας. Είχε επίσης σπουδαία κοινωνική και πολιτική δράση στο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς.

Μία σπουδαία προσωπικότητα που αγάπησε την Τρίπολη και σήμερα ο Δήμος Τρίπολης, με μια ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ύστερα από πρόταση του Διονύση Φραγκούλη, αποφάσισε να δώσει το όνομα του Όθωνα Τσαμπλάκου σε έναν κεντρικό και πολυσύχναστο δρόμο της πόλης μας, για να τιμήσει την προσφορά του.

Το παράδειγμα της ζωής του ας γίνει παράδειγμα για όλους μας».