Για θέματα καθημερινότητας μίλησε ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Γιώργος Λαγός

Για μία σειρά από θέματα καθημερινότητας που αφορούν τόσο την πόλη, όσο και το σύνολο των χωριών του Δήμου Τρίπολης, αναφέρθηκε, σε συνέντευξη τύπου, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Λαγός, την Δευτέρα (25/5/2020).

Μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, ανάφερε, τα εξής:

Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό που έχει μείνει στις επάλξεις, λόγω κορωνοϊού και εργάζεται με νύχια και με δόντια.

Ζητώ συγνώμη διότι υστερήσαμε σε κάποια θέματα, λόγω των ειδικών καταστάσεων που δημιούργησε η πανδημία.

Στα απορρίμματα μπορούσαμε οριακά να λειτουργούμε μόνοι μας, αλλά με τις ειδικές άδειες λόγω κορωνοϊού, μείναμε με λίγο προσωπικό και αναθεωρήσαμε όλο το πρόγραμμά μας. Προχωρήσαμε σε τέσσερις αναθέσεις για δημοτικές ενότητες και τα υπόλοιπα τα μαζεύουμε μόνοι μας. Έχουμε τρεις βάρδιες το βράδυ και μια το πρωί.

Το σάρωθρο βγαίνει κάθε Σάββατο στις 10 το πρωί διότι έχουμε ένα χειριστή και η βάρδια πρέπει να τελειώσει στις 4.00 το απόγευμα για να καθαριστούν οι αγορές και η πόλη. Αυτές είναι οι δυνατότητές μας.

Τα press containers τα έχουμε σε σημεία που δεν ενοχλούν. Στο πάρκινγκ της ΔΕΥΑΤ, στο Λεβίδι για πρώτη φορά κι ένα θα πάει στην πλατεία Βαλτετσίου.

Καθαρίζουμε ανεξέλεγκτες χωματερές στην Κανδήλα και τη Νεστάνη, αλλά κάποιοι συνεχίζουν να πετούν σκουπίδια στα Αρσενέικα, στο Τζίβα και στο Θάνα. Θα αναγκαστώ να προχωρήσω σε μήνυση κατ’ άγνωστων. Δεν είμαστε υπέρ των δικαστηρίων, ως δημοτική αρχή, αλλά ενδεχομένως να αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε τέτοιες κινήσεις, αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.

Υπάρχει γραφείο που μπορεί να επικοινωνεί ο κόσμος για ογκώδη αντικείμενα και κλαδέματα. Το τηλέφωνο είναι το 2713 600483.

Κάποιοι πετούν τους κάδους κάτω ή πετούν σκουπίδια εκτός κάδων. Πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα και για λόγους υγιεινής.

Στο Πράσινο έχουμε δύο γυναίκες που δουλεύουν το χορτοκοπτικό μηχάνημα και προσπαθούμε να κάνουμε τα εντελώς απαραίτητα για την πόλη, δεν μπορούμε να τις στείλουμε στα χωριά. Κάναμε κάποιες αναθέσεις, σε Τρίπολη, Θάνα, Λεβίδι και Σκιρίτιδα για να λειτουργήσει υποτυπωδώς το Πράσινο.

Μέχρι 10 Ιουνίου θα δουλέψει το πολυμηχάνημα και θα μας λύσει πολλά θέματα για το αστικό Πράσινο.

Και οι εκκλησίες είναι μέρος της δομής της πόλης μας και για αυτό κάνουμε παρεμβάσεις σε περιστατικά άλση.

Στη νησίδα της Ναυπλίου το εργατοτεχνικό προσωπικό έκανε εργασίες. Προσπαθούμε να κάνουμε εργασίες μόνοι μας, χωρίς εργολάβο, για να μειώσουμε το κόστος. Μετά τη δωρεά δένδρων από τον κ. Κατσαφάνα, η νησίδα στοίχισε 2800 ευρώ.

Ο ΟΑΕΔ θα προκηρύξει θέσεις και θα πάρουμε 52 εργάτες που θα τους βάλουμε στην πόλη και στα χωριά, για να διορθώσουμε τα πάντα.

Στην πλατεία Βαλτεσίου άλλαξαν φθαρμένες πλάκες και έγινε διαγράμμιση. Έχουμε παραγγείλει πλάκες για την πλατεία Άρεως και ό,τι χαλάει, θα αντικαθίσταται.

Εργασίες γίνονται σε χωριά, διαγραμμίσεις, φτιάχνουμε παγκάκια και πλατείες.

Στους ερχόμενους δύο μήνες, το ζήτημα με τα αδέσποτα θα περιοριστεί περαιτέρω, πάντα με νόμιμο τρόπο. Χρειάζεται λίγη υπομονή.

Είπαμε ότι θα ανοίξουν όλοι οι αγροτικοί δρόμοι και τα χαντάκια. Αρχικά, με δικά μας μέσα και αφού βγήκαν οι εργολαβίες, έχουμε περάσει στη δεύτερη φάση.

Θα παραλάβουμε νέο απορριμματοφόρο, αλλάξαμε την υδροφόρα του δήμου διότι ήταν παλαιά και επικίνδυνη για το προσωπικό.

Σε λίγες ημέρες θα κλείσουμε γούβες σε όλο το δήμο Τρίπολης. Θα αρχίσουμε από τα μακρινά χωριά και θα φτάσουμε στο κέντρο της πόλης. Θα κλείσουν όλες οι γούβες.

Συνεργαζόμαστε πυρετωδώς για να προστατέψουμε το δάσος του Αγίου Βλάση από μία πιθανή πυρκαγιά, φτιάχνουμε ένα σύστημα που θα βρέχει καθημερινά τα σκουπίδια. Το συνολικό σχέδιο του Δήμου για τα απορρίμματα θα σας το ανακοινώσει ο κ. Δήμαρχος.

PACET Story

afisa300 250

https://deyatrip.gr/

tripolitsa20201 1

Tzioumis Website 348x290

Greek ImGame poster page

Tzioumis Website 348x290

icc

 

 
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

deyat

 eshops

 

 

 

 

 

 

 

 

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
ypodomes sm1

# Επιμένουμε Ελληνικά

 

Menoume Tripoli 300x250

 


                deyatneo181