Ο Δήμος Τρίπολης παρακαλεί τους Δημότες να επιδείξουν σύνεση και ευαισθησία για το Περιβάλλον

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Τρίπολη 02-06-2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή περιστατικά αστοχιών, όπως απόρριψη ακατάλληλων υλικών μέσα στους κάδους, καθώς και εναπόθεσης σάκων απορριμμάτων έξω από αυτούς, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους Δημότες μας, ότι:
Οτιδήποτε απορρίπτουμε εκτός κάδων, αποτελεί φυσική και αισθητική ρύπανση του Περιβάλλοντος το οποίο είναι ένα αγαθό που ανήκει σε όλους μας και προστατεύεται από το Σύνταγμα και τους Νόμους.
Παρακαλούμε, οι συμπολίτες μας να τοποθετούν τα απορρίμματά τους ΜΕΣΑ στους κάδους και να μην απορρίπτουν «μπάζα» μέσα σ’ αυτούς.
Τα «μπάζα» είναι Απόβλητα Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων-ΑΕΚΚ. Πρόκειται για βαριά και ογκώδη απόβλητα που προκύπτουν από δραστηριότητες κατασκευής, κατεδάφιση και ανακαίνισης. Τα υλικά τους ανακυκλώνονται και διατίθενται σε ειδικά προς τούτο αδειοδοτημένες μονάδες. Υποχρέωση των παραγωγών τους είναι να φροντίζουν για τη νόμιμη διάθεσή τους.
Στους μπλε κάδους εναποθέτονται «χύμα», ΜΟΝΟ συσκευασίες από ανακυκλώσιμα υλικά. Όλα τα υπόλοιπα, σύμμεικτα αστικά απορρίμματα, τοποθετούνται μέσα σε σακούλες και εναποθέτονται μέσα στους πράσινους – μαύρους – μεταλλικούς κάδους.
Προς τούτο, ο Δήμος μας παρακαλεί τους Δημότες του, να επιδείξουν την απαραίτητη σύνεση και ευαισθησία για το Περιβάλλον που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και να συνεργάζονται με τις Υπηρεσίες μας για τη σωστή απομάκρυνση των απορριμμάτων τους.

 

Ο Αρμόδιος
Αντιδήμαρχος Τρίπολης

Γεώργιος Λαγός

PACET Story

afisa300 250

https://deyatrip.gr/

tripolitsa20201 1

Tzioumis Website 348x290

Greek ImGame poster page

Tzioumis Website 348x290

icc

 

 
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

deyat

 eshops

 

 

 

 

 

 

 

 

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
ypodomes sm1

# Επιμένουμε Ελληνικά

 

Menoume Tripoli 300x250

 


                deyatneo181