Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θάνατο του Επίτιμου Δημότη Τρίπολης, Χρήστου Ρόκα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Με αφορμή την αναγγελία του θανάτου του Επίτιμου Δημότη Τρίπολης Χρήστου Ρόκα ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κω/νος Τζιούμης και το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση δια περιφοράς, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου και ώρα 12.30.

Ο Χρήστος Ρόκας είχε ανακηρυχθεί επίτιμος Δημότης Τρίπολης με την υπ΄ αριθμ. 121/2008 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και του αποδόθηκε η κορυφαία διάκριση αυτή του επίτιμου δημότη, σε σχετική τελετή στο Πνευματικό Κέντρο στις 9 Μαϊου 2008.
Κατείχε επάξια τον τίτλο του επίτιμου Δημότη Τρίπολης, γιατί με την εγκατάσταση της επιχείρησής του ΜΕΤΑΛΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΡΟΚΑΣ στη Βιομηχανική περιοχή της Τρίπολης από το 1978, συνέβαλε αποφασιστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην περιστολή της ανεργίας στην περιοχή, αλλά και στην μετέπειτα ανάπτυξη της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης. Στο εργοστάσιο της Τρίπολης εργάζονταν περίπου 120 εργαζόμενοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Αρκάδες και κάτοικοι της περιοχής μας. Η εταιρία του κατασκεύασε στην Τρίπολη δύο πολυκατοικίες με 48 διαμερίσματα, τα οποία είχε εκχωρήσει στο προσωπικό του εργοστασίου. Η σχέση του με τους εργαζόμενους ήταν τέτοια που αποδείκνυε ότι μπορεί να υπάρξει η κοινωνική διάσταση της επιχειρηματικότητας, χωρίς αυτό ν’ αποβαίνει σε βάρος της κερδοφορίας.
Τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν ομόφωνα:
Εγκρίνουν την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος:
Εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του ανθρώπου, επίτιμου συμπολίτη Χρήστου Ρόκα στην Οικογένεια και τους εργαζομένους της Επιχείρησής του.
Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της πόλης μας.
Αιωνία του η Μνήμη.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 20:09

                deyatneo181