Κώστας Τζιούμης: «Η Άλωση παραμένει -ακόμα και σήμερα- ένα φωτεινό παράδειγμα για τη νεολαία μας» Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ως φετινό παράδειγμα για τη νεολαία χαρακτήρισε την Άλωση της Τριπολιτσάς, ο Δήμαρχος της Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, σε δηλώσεις του, μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων, το πρωί της Κυριακής (27/9/2020), στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων και στον Ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Νωρίτερα, είχε τελεστεί Αρχιερατική δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, παρουσία του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κώστα Βλάση, του βουλευτή Αρκαδίας, Γιώργου Παπαηλιού και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, στη δήλωσή του, ανάφερε: «Χρόνια πολλά στην Τρίπολη, χρόνια πολλά στην Ελλάδα. Μία μέρα γιορτινή για όλη τη χώρα. Η Άλωση της Τρίπολης ήταν το κομβικό γεγονός, που εγκαθίδρυσε την Ελληνική Επανάσταση. Μια χούφτα επαναστατημένοι Έλληνες κατάφεραν να απελευθερώσουν το οικονομικό, διοικητικό και στρατιωτικό κέντρο της Πελοποννήσου.

Ακόμα και σήμερα η Άλωση είναι επίκαιρη, διότι μας διδάσκει πως όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι, κατορθώνουμε ως Έθνος, ως Λαός, να πετύχουμε πολλά. Αντιθέτως, όταν είμαστε διχασμένοι, έχουμε υποστεί ήττες και καταστροφές.

Η Άλωση πρέπει να εορτάζεται –όχι μόνο για να τιμήσουμε αυτούς που θυσιάστηκαν για να απελευθερωθεί το Έθνος- αλλά και για να μαθαίνουν οι νέοι, ότι όταν η Πατρίδα σου κινδυνεύει, προέχει η Απελευθέρωσή της. Αυτή η μέρα, παραμένει ακόμα και σήμερα ένα φωτεινό παράδειγμα για τη νεολαία μας.΄

Φέτος, λόγω της πανδημίας, οι εκδηλώσεις της Άλωσης δεν μπορούσαν  έχουν την απαιτούμενη λαμπρότητα. Ελπίζουμε ότι του χρόνου, που θα είναι τα 200 χρόνια, από την Εθνεγερσία, θα μας επιτρέψουν ο υγειονομικές συνθήκες να οργανώσουμε λαμπρούς εορτασμούς.»

tripolitsa20201 1

Tzioumis Website 348x290

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

tzioumispasxaswsto1

 

 
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

eshops

 

 

 

 

 

 

 

 

 

deyat

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

deyat

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

 

Menoume Tripoli 300x250

 
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181