Κώστας Τζιούμης: «Προχωράμε το σχεδιασμό μείωσης της χρήσης αυτοκινήτου στην πόλη. Δίνουμε έμφαση στο περπάτημα, στο ποδήλατο και στη δημόσια συγκοινωνία» Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Τρίπολης, με την παρουσία του Δημάρχου κ. Κώστα Τζιούμη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Αλέξανδρου Κανελλόπουλου ,υπηρεσιακών παραγόντων και του αναδόχου του ΣΒΑΚ.
Η μελέτη αφορά την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης αστικής κινητικότητας εντός των ορίων τού Δήμου, τα προβλήματα πού προκύπτουν, ενώ το σχέδιο αποσκοπεί να συμβάλλει στη βελτίωση της κινητικότητας της πόλης, με βάση την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης, με τελικό στόχο την διασφάλιση της καλύτερης ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία τού περιβάλλοντος.
Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας τον Δήμου Τρίπολης, είναι ένα στρατηγικά σχέδιο, για να ικανοποιήσει τις ανάγκες για την κινητικότητα των κατοίκων, των επισκεπτών και των επιχειρήσεων στην πόλη για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, λαμβάνοντας υπόψη του τις βασικές αρχές τον συνδυασμένου πολεοδομικού και κυκλοφοριακού σχεδιασμού, με έμφαση στο περπάτημα, στο ποδήλατο και στη δημόσια συγκοινωνία, της συμμετοχικής διαδικασίας και της αξιολόγησης.
«Προγραμματίζουμε ένα ευρύ δίκτυο ποδηλατοδρόμων, όχι μόνο για την πόλη, αλλά και για την πρόσβαση στα όμορφα χωριά μας. Προχωρήσαμε μία μελέτη (ΣΒΑΚ) που θα προβλέπει –μέσα και από διαβούλευση με τους πολίτες- το πλάνο για να μειωθεί η χρήση αυτοκινήτου στην πόλη, αναπτύσσοντας ποδηλατοδρόμους, πεζοδρόμους και χρησιμοποιώντας περισσότερα μέσα μεταφοράς» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, ενώ παράλληλα προανήγγειλε ότι στο πρόγραμμα «Τρίτσης» θα υποβληθεί πρόταση για μία πολύ σοβαρή επέκταση πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων.

tripolitsa20201 1

Tzioumis Website 348x290

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

tzioumispasxaswsto1

 

 
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

eshops

 

 

 

 

 

 

 

 

 

deyat

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

deyat

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

 

Menoume Tripoli 300x250

 
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181