Κώστας Τζιούμης: “Βοηθήστε να αποζημιωθούν οι καστανοπαραγωγοί του Δήμου μας” Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης είχε την Παρασκευή (13/11/2020) επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, με αντικείμενο τα προβλήματα και τις τεράστιες οικονομικές απώλειες που βιώνουν οι καστανοπαραγωγοί του Δήμου Τρίπολης.
Αφορμή αποτελεί η εμφάνιση μιας αρρώστιας που πλήττει τα κάστανα και προκαλείται από τον μύκητα Gnomoniopsis castana – φαιά σήψη και οδήγησε σε απώλεια μεγάλου μέρους της παραγωγής.
Ο Δήμαρχος επεσήμανε τον κίνδυνο υποβάθμισης της παραγωγής του κάστανου σε αρκετές περιοχές του Δήμου Τρίπολης, αφού σε ορισμένες από αυτές η εν λόγω καλλιέργεια αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και βασικές πηγές εισοδήματος.
Τέλος, ζήτησε από τον κ. Λυκουρέντζο να βοηθήσει προκειμένου να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για τη φετινή απώλεια της σοδειάς και να συνδράμουν όλοι για να ανακάμψει  η ιδιαίτερη παραγωγή κάστανου.
Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ από την πλευρά του δεσμεύτηκε να βοηθήσει άμεσα και επεσήμανε ότι κινείται ήδη, σε αυτή τη λύση, σε συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη, για όλους τους παραγωγούς κάστανου του Νομού Αρκαδιας, μέσω του προγράμματος de minimis.
Οι δύο άνδρες δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, με σκοπό την ταχεία και αντικειμενική καταγραφή των ζημιών προκειμένου να καταβληθούν οι ενισχύσεις.

1500x500

afisa300 250

https://deyatrip.gr/

Greek ImGame poster page

Tzioumis Website 348x290

tripolitsa20201 1

Tzioumis Website 348x290

icc

 

 
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

deyat

 eshops

 

 

 

 

 

 

 

 

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
ypodomes sm1

# Επιμένουμε Ελληνικά

 

Menoume Tripoli 300x250

 


                deyatneo181