Κώστας Τζιούμης: «Χρέος μας αδιαπραγμάτευτο να φανούμε αντάξιοι των θυσιών του 1821» Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μήνυμα του δημάρχου Τρίπολης Κώστα Τζιούμη για την 25η Μαρτίου 1821.

Όλη η Ελλάδα, ο απανταχού Ελληνισμός, μπορεί και δικαιούται να είναι υπερήφανος για την συνεισφορά του στην εθνική παλιγγενεσία, στον υπέρ της ελευθερίας αγώνα. Όλοι πρόσφεραν κατά δύναμην, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο. Η Αρκαδία πρώτη στο ξεκίνημα, η Τρίπολη θεμέλιο και βάση για τον τερματισμό, για την επιτυχία, για την νίκη. Εδώ ο Κολοκοτρώνης, εδώ η καρδιά και η δύναμη του δυνάστη - χτυπήθηκε καίρια με την έναρξη της Επανάστασης, έδωσε προοπτική και εγγυήσεις για την πορεία της. 
Με το τέλος της οχτάχρονης πάλης, με τη φυγή του Ιμπραήμ, η Τριπολιτσά βρέθηκε ισοπεδωμένη, μόνο τρία κτίσματα έμειναν όρθια. Πληρώσαμε, ως τόπος και ως άνθρωποι, πολύ ακριβά το δικαίωμα να ζούμε ελεύθεροι και αξιοπρεπείς - από την πρώτη στιγμή μέχρι το τέλος του Αγώνα. 
Σήμερα, 200 χρόνια μετά από το θαύμα του 21, η Ελλάδα και η Τριπολιτσά, η Τρίπολη της καρδιάς μας, χαίρονται τους καρπούς της ελευθερίας, δημιουργούν, θυμούνται, ευγνωμονούν, τιμούν, και προχωρούν στο δρόμο των πεπρωμένων τους. Χρέος μας αδιαπραγμάτευτο: να φανούμε αντάξιοι των θυσιών του 1821, να προασπίζουμε ελευθερία και δημοκρατία, να τιμούμε το όνομα «Ελλάδα», το έπος «Τριπολιτσά». 
Χρόνια πολλά, Ελλάδα!
Χρόνια πολλά, συνέλληνες! 

tripolitsa20201 1

Tzioumis Website 348x290

 

 
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

icc

deyat

 eshops

 

 

 

 

 

 

 

 

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
ypodomes sm1

# Επιμένουμε Ελληνικά

 

Menoume Tripoli 300x250

 


                deyatneo181