Το μήνυμα του Δημάρχου Τρίπολης για τον Δημήτρη Ταλαγάνη: "Απώλεια για την Τέχνη - για την Αρκαδία - για την Τρίπολη ιδιαίτερα" Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)Ένα ακόμη, αδόκητο, θύμα του κορονοϊού. Ένας Τριπολιτσιώτης σημαντικός, καλλιτέχνης αναγνωρισμένος, αρχιτέκτονας και εικαστικός ξεχωριστός.
Γεννημένος στην Τρίπολη πριν από 76 χρόνια, από φτωχή οικογένεια, έλαβε εδώ την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, άνοιξε τα φτερά του, εδημιούργησε, αναγνωρίστηκε. Πότε όμως δεν ξέχασε την πόλη του, την πόλη μας. Εδώ ο νους και η καρδιά του.
Σημαντικές εκθέσεις στην αίθουσα ΚΟΥΡΟΣ και στο ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΕΙΟ, παρεμβάσεις στα κοινά, προτάσεις.
Υπηρέτησε την πόλη και ως αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα πολιτισμού επί δημαρχίας Αλεξάνδρου Κοτσιάνη, με ιδιαίτερα αισθητή παρουσία.
Στις προγραμματιζόμενες και ήδη αποφασισθείσες εκδηλώσεις του δήμου για τα 200 χρόνια της Μεγάλης Επανάστασης ήταν κοντά μας, είχε συμμετοχή και προτάσεις - είχαν εγκριθεί οι προτάσεις του για μνημείο του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη στην πλατεία Άρεως, καθώς και η μελέτη ανάπλασης του ιστορικού κοιμητηρίου της Μεταμόρφωσης και ανά - διαμόρφωσης της έμπροσθεν του ναού μικρής πλατείας.
Δεν πρόλαβε... να τα δει ολοκληρωμένα σύμφωνα με το σχέδιο του. Ωστόσο θα τα δει από κάπου αλλού... Η κοινή μοίρα αποφάσισε... Αφήνει ισχυρό και θετικό αποτύπωμα στην ζωή και στην Τρίπολη, η οποία τον κατευοδώνει με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη για ό,τι έπραξε υπέρ αυτής.Κώστας Τζιούμης

Δήμαρχος Τρίπολης

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 12:18

tripolitsa20201 1

Tzioumis Website 348x290

 

 
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

icc

deyat

 eshops

 

 

 

 

 

 

 

 

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
ypodomes sm1

# Επιμένουμε Ελληνικά

 

Menoume Tripoli 300x250

 


                deyatneo181