Ανακοίνωση για τις δομές ΚΔΑΠ σε 3ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΔΥΟ ΔΟΜΕΣ ΚΔΑΠ ΣΤΟ 3Ο ΚΑΙ ΣΤΟ 7Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  KATA ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021-2022, ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5-12 ΕΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ (SUMMER CAMP 2022).  (Διάρκεια προγράμματος 1-9-2021 έως 31-7-2022).

Κύριος στόχος μας η  επιτυχημένη λειτουργία των  Κ.Δ.Α.Π., για παιδιά από 5-12 ετών που ξεκίνησε φέτος,  με αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως  αθλοπαιδιές, στίβο, χορό, εξάσκηση λόγου και αριθμητικής,  φιλαναγνωσία, εργαστήρια επιστήμης και περιβάλλοντος, εικαστικών, θεατρική αγωγή,  μουσική κ.α. 

Σας καλούμε λοιπόν να συμπληρώσετε την Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής, που μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου και να την αποστείλετε με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή να την καταθέσετε στο Δήμο Τρίπολης (Γραφείο Πρωτοκόλλου) έως τις 24/5/2021.  Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ε-mail με τα στοιχεία σας (όνομα, e-mail και τηλέφωνο επικοινωνίας), προκειμένου να σας την αποστείλουμε ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα: 2713 600480, 2713 610454 & 6948117246.

Τα στοιχεία που θα δηλωθούν θα χρησιμοποιηθούν από το Δήμο Τρίπολης με αποκλειστικό σκοπό τη συμμετοχή σας στο ως άνω πρόγραμμα. Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων θα γίνεται για όσο χρόνο διαρκεί το πρόγραμμα. 

Με εκτίμηση

Ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης

Μακαρούνης Δημήτριος

 

ΚΔΑΠ 2021-2022

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΔΑΠ

 

Τα Κ.Δ.Α.Π. είναι Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, δηλαδή δομές όπου παιδιά ηλικίας 5 - 12 ετών απασχολούνται δημιουργικά κατά τις απογευματινές ώρες.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ΔΩΡΕΑΝ σωματική, συναισθηματική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, μέσω νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων και τεχνικών, αξιοποιώντας τα ενδιαφέροντα, τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους διαμέσου αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων ή ακόμη και μέσω παιχνιδιού λόγου και αριθμών. Στα Κ.Δ.Α.Π. τα παιδιά μπορούν να συναντήσουν φίλους και να επικοινωνήσουν μαζί τους, μέσα από την κοινή εμπειρία της δημιουργίας, σε κλίμα ελευθερίας και ασφάλειας, χωρίς ανταγωνισμούς και σκοπιμότητες.

Τα Κ.Δ.Α.Π. στεγάζονται στις κτιριακές εγκαταστάσεις των δημοσίων σχολείων, και  των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου και λειτουργούν –κατά τους χειμερινούς μήνες- σε χρόνους  πέραν του διδακτικού ωραρίου, ή του διευρυμένου διδακτικού ωραρίου, δηλαδή από τις  16.00 έως τις 20.00 μ.μ.

Ωστόσο, κατά τους Καλοκαιρινούς μήνες, μετά τη λήξη του διδακτικού έτους και έως τις 31 Ιουλίου,  απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά κατά τις πρωινές ώρες, από τις 9.00 έως τις 13.00 μ.μ., σαν  SUMMER CAMP, διευκολύνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τους γονείς που εργάζονται.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

ΑΘΛΗΜΑΤΑ  

                                                               

 • Μπάσκετ
 • Τένις
 • Βόλεϊ
 • Ποδόσφαιρο
 • Παραδοσιακούς χορούς
 • Hip-Hop, Latin Dance,Zumba,
 • Cheerleading

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΤΕΣ

 • Θεατρικό Παιχνίδι
 • Ρητορική
 • Εικαστικά Εργαστήρια – Ζωγραφική
 • Μουσική
 • Εργαστήρια φυσικής και κλιματικής αλλαγής
 • Εργαστήρια λόγου και αριθμητικής - Μελέτη
 • Εργαστήρια σκάκι
 • Εργαστήρια Ρομποτικής και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 

 

Πως μπορώ να συμμετέχω?

1η ΦΑΣΗ : Συμπληρώνω την Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και τη στέλνω συμπληρωμένη στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή την παραδίδω στο Διευθυντή του σχολείου ή την καταθέτω στο Δημαρχείο Τρίπολης (γραφείο πρωτοκόλλου), το αργότερο έως τις  24/5/2021.

 2η ΦΑΣΗ : Συγκέντρωση και κατάθεση δικαιολογητικών  από 1/6/2021 έως 15/6/2021 κατόπιν σχετικής Ανακοίνωσης του Δήμου αλλά και προσωπικής  επικοινωνίας και ενημέρωσης όσων θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Πληροφορίες στο τηλ.: 6948 117 246.

ΠΡΟΣΟΧΗ

 1. Το πρόγραμμα υλοποιείται με εποπτεύοντα Ενδιάμεσο Διαχειριστικό φορέα την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και καλύπτει μητέρες που το φορολογητέο τους εισόδημα δεν ξεπερνά τις 27.000€ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, τα 30.000€ για μητέρες με 3 παιδιά, τα 33.000€  για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και τα 36.000€ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και πάνω.
 2. Το πρόγραμμα δεν δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν οι μητέρες που είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι.
 3. Το πρόγραμμα αφορά μητέρες:
  • Εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα,
  • Ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες,
  • Άνεργες με κάρτα ανεργίας σε ισχύ,
  • Αγρότισσες (άμεσα ασφαλισμένες όχι μέσω συζύγου),
  • και πατέρες εφόσον έχουν την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους (αντίγραφο δικαστικής απόφασης).

 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

 

 • Δυνατότητα συμμετοχής για την σχολική χρονιά 2021-2022 (1/9/2021-31/7/2022) θα έχουν κατά προτεραιότητα οι μητέρες που θα υπογράψουν σύμβαση με την ΕΕΤΑΑ (Ωφελούμενες). Για τις μητέρες εκείνες που δεν θα υπογράψουν σύμβαση με την ΕΕΤΑΑ, η δυνατότητα συμμετοχής τους στο πρόγραμμα θα γίνεται κατά προτεραιότητα και σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού.
 • Οι μητέρες που δεν έχουν κάρτα ανεργίας και είναι άνεργες, πρέπει:
 • Να εκδώσουν κάρτα ανεργίας μέχρι 31/5/2021.  Η κάρτα Ανεργίας της ενδιαφερομένης πρέπει να είναι  σε ισχύ.
 • Οι ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ μητέρες, που η μερίδα τους είναι στην χώρα καταγωγής τους πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, το οποίο θα πρέπει να είναι μεταφρασμένο από το Υπουργείο Εξωτερικών και να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου.   

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Μαϊος 2021 13:40

tripolitsa20201 1

Tzioumis Website 348x290

 

 
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

icc

deyat

 eshops

 

 

 

 

 

 

 

 

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
ypodomes sm1

# Επιμένουμε Ελληνικά

 

Menoume Tripoli 300x250

 


                deyatneo181