Προβολή ντοκιμαντέρ στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

Με την υποστήριξη του Δήμου Τρίπολης, το Μουσικό Σχολείο της πόλης, παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ Τριπολιτσά: τοπόσημο αγώνων», την Τρίτη 20/9/2022, στις 8.30 το βράδυ, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.


Το ντοκιμαντέρ «Τριπολιτσά τοπόσημο αγώνων» αποτελεί μια συλλογική, ερασιτεχνική δουλειά  μαθητών και εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης. Πραγματεύεται την ιστορία της Τριπολιτσάς πριν και κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης αλλά κυρίως τα γεγονότα της κατάληψης της Τριπολιτσάς(προετοιμασία, σχεδιασμός, πολιορκία και άλωση) μέσω τεκμηριωμένου ιστορικού υλικού(χάρτες, σχέδια, γκραβούρες, απομνημονεύματα).

Η πρωτοτυπία του έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι οι μαθητές βγαίνουν από το σχολείο κι επισκέπτονται τους τόπους των γεγονότων σε μια προσπάθεια σύνδεσης του σημερινού χώρου με τα μονοπάτια της μνήμης. Εκεί στους τόπους των γεγονότων αφηγούνται περιστατικά(π.χ. μάχες) κάνουν μνεία στους πρωταγωνιστές(π.χ. Κολοκοτρώνη, Δούνια κ.α.), μελετούν και αναδεικνύουν τοπωνύμια και οδωνύμια.

Ταυτόχρονα τα μουσικά σύνολα, η χορωδία και η χορευτική ομάδα του σχολείου παίζουν μουσική, τραγουδούν και χορεύουν σε εμβληματικά σημεία της πόλης(Πνευματικό Κέντρο, Πλατεία Άρεως, Κάθισμα Κολοκοτρώνη κ.α).

PACET Story

afisa300 250

https://deyatrip.gr/

tripolitsa20201 1

Tzioumis Website 348x290

Greek ImGame poster page

Tzioumis Website 348x290

icc

 

 
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

deyat

 eshops

 

 

 

 

 

 

 

 

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
ypodomes sm1

# Επιμένουμε Ελληνικά

 

Menoume Tripoli 300x250

 


                deyatneo181