Για 8η συνεχή χρονιά, ο Δήμος Τρίπολης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με κεντρικό σύνθημα "Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς".

Η Αντιδήμαρχος Τρίπολης Ελένη Καρούντζου παραχώρησε συνέντευξη τύπου, το μεσημέρι της Τετάρτης (15/9/2021), ανακοινώνοντας το αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, από τις 16 ως τις 22 Σεπτεμβρίου 2021.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


16.09.2021

Ηλεκτρικά ποδήλατα: τι είναι, τι κάνουν, πώς βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος. Μια απογευματινή συνεδρία με έκθεση e-bike και test-drive στην πλατεία Πετρινού, στις 18:00. Οι ιδιοκτήτες των εταιριών  ηλεκτρικών μέσων αστικής μετακίνησης MAGLARIS BIKES και Κ. Νικολόπουλος,  θα παρουσιάσουν τις τεχνικές και λειτουργικές λεπτομέρειες των ηλεκτρικών ποδηλάτων, των ηλεκτρικών πατινιών και scooter,  θα εξηγήσουν τα οφέλη και θα εκπαιδεύσουν τους συμμετέχοντες στην ορθή χρήση τους.

17.09.2021

Διακριθέντες νεαροί αθλητές και νεαρές αθλήτριες ποδηλασίας συλλόγων της πόλης μας θα μας μιλήσουν για τα οφέλη της μετακίνησης με ποδήλατο, για τους κανόνες ασφαλείας και τον απαραίτητο εξοπλισμό, στην Πλατεία Πετρινού και ώρα 18:00. Επίσης θα μας περιγράψουν την πορεία μέχρι τον πρωταθλητισμό και θα μοιραστούν μαζί μας τις μοναδικές εμπειρίες τους.

Α.Ε.Κ. Τρίπολης: Φαρφαρά Κωνσταντίνα, Κυριαζάκου Χριστίνα, Φριντζίλα Νίκη

Π.Ο. Τρίπολης  : Μάγκλαρης Αλέξης, Τσετσώνης Κωνσταντίνος.

18.09.2021

Ο Σύλλογος ΑμεΑ Νομού Αρκαδίας,  στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας θα βρίσκεται στη Πλατεία Άρεως το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 με δράσεις που αφορούν την ενημέρωση και την πληροφόρηση όλων των πολιτών.


19.09.2021

Οι μικροί μας φίλοι με τα ποδήλατά τους θα διασκεδάσουν με «παιχνίδια δεξιοτεχνίας» στο Πάρκο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου που θα οργανώσουν οι ποδηλατικοί σύλλογοι ΑΕΚ Τρίπολης και Π.Ο. Τρίπολης, στις 18:30.

Όταν ολοκληρωθεί το παιχνίδι, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την εικαστική έκθεση ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ & ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 18ο ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ, από τη συλλογή των ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΪΤΑΝΑΡΗ & ΙΩΣ ΝΤΟΛΚΑ και το ψηφιακό έκθεμα, στο Πνευματικό Κέντρο.(Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα).

20.09.2021

Μαθήματα πρώτων βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων. Πώς να προστατεύσουμε τους άλλους και τον εαυτό μας σε περίπτωση τροχαίων ατυχημάτων (αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, ποδήλατο) μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι επαγγελματίες έκτακτης ανάγκης. Οι πολίτες θα μάθουν πώς μπορούν δυνητικά να σώσουν μια ζωή εφαρμόζοντας βασικές απλές τεχνικές. Η δράση θα γίνει στην Πλατεία Πετρινού στις 18:00.

21.09.2021

«Κυκλοφορώ και Μαθαίνω». Το Νηπιαγωγείο Μερκοβουνίου θα επισκεφθεί το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στις 11:00 π.μ. και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία μέσα από βιωματική δραστηριότητα και παιχνίδι, να ενημερωθούν από εκπρόσωπο του Τμήματος της Τροχαίας Τρίπολης σχετικά με την ασφαλή μετακίνηση στους δρόμους της πόλης, να μάθουν να διαβάζουν τις πινακίδες κυκλοφορίας και άλλα στοιχεία του Κ.Ο.Κ.

22.09.2021

Η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης θα κάνει αφιέρωμα για τη μετακίνηση με μέσα φιλικά στο περιβάλλον με θέμα «Κινούμεθα με Ασφάλεια», από τις 09:00 π.μ. έως τις 01:00 μ.μ. 

https://deyatrip.gr/

tripolitsa20201 1

Tzioumis Website 348x290

icc

 

 
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

deyat

 eshops

 

 

 

 

 

 

 

 

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
ypodomes sm1

# Επιμένουμε Ελληνικά

 

Menoume Tripoli 300x250

 


                deyatneo181