Ανακοινώσεις

ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή των παιδιών σε αθλητικές, πολιτιστικές, όπως Ρομποτική,  Ρητορική, θεατρικό παιχνίδι, δράσεις για το περιβάλλον – Ανακύκλωση, δράσεις για μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη σωστή χρήση τους  σε όλες τις γειτονιές του Δήμου μας.

O Δήμος Τρίπολης στο πλαίσιο υλοποίησης νέων δράσεων του ΕΣΠΑ  2014-2020, ξεκινά μια δυναμική προσπάθεια με τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα  «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ», ιδρύοντας για πρώτη φορά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης  αθλητικών και  πολιτιστικών δράσεων, για παιδιά από 5-12 ετών με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Στόχος μας είναι  όλα τα παιδιά του Δήμου μας να μπορούν ΔΩΡΕΑΝ  να συμμετέχουν σε όλες τις αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις που γίνονται στα σχολεία μας, όπως  Ρομποτική, Ρητορική, Πειράματα Φυσικής, Ανακύκλωση και Περιβάλλον, πολεμικές τέχνες ,θεατρικό παιχνίδι κλπ 

 

Αγαπητοί γονείς,

Ξεκινάμε  ενημέρωση  για το Πρόγραμμα

Θέλουμε  να εξασφαλίσουμε στους  γονείς,  τη δυνατότητα να μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους σε πρότυπους χώρους, όπου, με ασφαλή και δημιουργικό τρόπο,  θα απασχολούνται ΔΩΡΕΑΝ .

Η Νέα Δημοτική Αρχή παρακολουθώντας  τις ανάγκες των καιρών και  θέλοντας να ανταποκριθεί  περισσότερο στις απαιτήσεις των παιδιών και των οικογενειών τους,  αποφάσισε για πρώτη φορά να λειτουργήσει ΚΔΑΠ στα σχολεία της περιοχής μας παρέχοντας ΔΩΡΕΑΝ αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στα παιδιά μας με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες από   εξειδικευμένους συνεργάτες

θέλουμε και επιδιώκουμε να υπάρξει  η μεγαλύτερη συμμετοχή

Για αυτό σας καλούμε να συμπληρώσετε την επισυναπτόμενη Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Συμμετοχής, μέχρι και τις 25/5/2020 ( Προσοχή : Τα στοιχεία πρέπει να συμπληρωθούν με ακρίβεια, στην Αίτηση και  θα πρέπει όλοι να την  Αποστείλετε με  mail  στο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή να την καταθέσετε στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου. 

Επίσης για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να απευθύνεσθε  στα τηλέφωνα του Δήμου  2713-600480,489 κ. Γιαννακοπούλου Αργυρώ και κ. Χιώτη Ελένη  και στο κινητό 6943059895 κ. Β. Χαριτωμενίδη.

Τα στοιχεία που θα δηλωθούν θα χρησιμοποιηθούν από την Διεύθυνσης Παιδείας , με αποκλειστικό σκοπό την συμμετοχή μας στο ως άνω Πρόγραμμα. Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων θα γίνεται για όσο χρόνο διαρκεί το πρόγραμμα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία

Με εκτίμηση

Ο  Αντιδήμαρχος Τρίπολης

Μακαρούνης  Δημήτριος

 

"Κατεβάστε" την αίτηση, ΕΔΩ!

 

ΚΔΑΠ 2020-2021

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΔΑΠ

Τα Κ.Δ.Α.Π. είναι Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, δηλαδή δομές όπου παιδιά ηλικίας 5 - 12 ετών απασχολούνται δημιουργικά κατά τις απογευματινές ώρες.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ΔΩΡΕΑΝ σωματική, συναισθηματική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, μέσω νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων και τεχνικών, αξιοποιώντας τα ενδιαφέροντα, τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους διαμέσου αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων ή ακόμη και μέσω παιχνιδιού λόγου και αριθμών. Στα Κ.Δ.Α.Π. τα παιδιά μπορούν να συναντήσουν φίλους και να επικοινωνήσουν μαζί τους, μέσα από την κοινή εμπειρία της δημιουργίας, σε κλίμα ελευθερίας και ασφάλειας, χωρίς ανταγωνισμούς και σκοπιμότητες.

Τα Κ.Δ.Α.Π. στεγάζονται στις κτιριακές εγκαταστάσεις των δημοσίων σχολείων, και  των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου. Στο Δήμο Τρίπολης θα στεγασθούν στο 3ο και στο 7ο Δημοτικό Σχολείο και θα λειτουργήσουν –κατά τους χειμερινούς μήνες- σε χρόνους  πέραν του διδακτικού ωραρίου, ή του διευρυμένου διδακτικού ωραρίου, δηλαδή από τις  16.00 έως τις 20.00 μ.μ.

Κατά τους Καλοκαιρινούς μήνες, μετά τη λήξη του διδακτικού έτους, από 20 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου,  απασχολούνται δημιουργικά τα παιδιά κατά τις πρωινές ώρες, από τις 9.00 έως τις 14.00 μ.μ., σαν  SUMMER CAMP, διευκολύνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τους γονείς που εργάζονται.

ΑΘΛΗΜΑΤΑ                                                                  

 • Μπάσκετ
 • Τένις
 • Βόλλευ
 • Ποδόσφαιρο
 • Παραδοσιακούς χορούς
 • Capoeira, Hip-Hop, Latin Dance,Zumba,
 • Cheerleading
 • Tae kwon do – Πολεμικές τέχνες

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΤΕΣ

 • Θεατρικό Παιχνίδι
 • Ρητορική
 • Εικαστικά Εργαστήρια – Ζωγραφική
 • Μουσική
 • Εργαστήρια φυσικής και κλιματικής αλλαγής
 • Εξάσκηση στη χρήση της Αγγλικής- Γερμανικής - μέσα από παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες
 • Εργαστήρια λόγου και αριθμητικής - Μελέτη
 • Εργαστήρια σκάκι
 • Εργαστήρια Ρομποτικής και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
 • Άλλο ………………………….

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Πως μπορώ να συμμετέχω?

1η ΦΑΣΗ : Συμπληρώνω την Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και τη στέλνω συμπληρωμένη στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή την παραδίδω στο Δήμο Τρίπολης, Γραφείο Πρωτοκόλλου έως τις 25/5/2020

 2η ΦΑΣΗ : Μαζεύω & Καταθέτω τα δικαιολογητικά.

Λόγω των ειδικών συνθηκών για το χρόνο κατάθεσης των δικαιολογητικών θα σας σταλεί  σχετικό sms. Κατά τις  ώρες 8.00-14.00 θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας εξηγήσουμε αναλυτικά για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται .

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2713600480.

Πληροφορίες: ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΓΥΡΩ, ΧΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

 1. Το πρόγραμμα υλοποιείται με εποπτεύοντα Ενδιάμεσο Διαχειριστικό φορέα την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και καλύπτει μητέρες που το φορολογητέο τους εισόδημα δεν ξεπερνά τα 27.000€ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, τα 30.000€ για μητέρες με 3 παιδιά, τα 33.000€  για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και τα 36.000€ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και πάνω.
 2. Το πρόγραμμα δεν δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν οι μητέρες που είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Ειδικά φέτος, καταβάλλεται προσπάθεια για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και των Δημοσίων Υπαλλήλων, γι αυτό παρακαλούμε η αίτηση να συμπληρωθεί και από αυτές.
 3. Τα δικαιολογητικά θα προσκομισθούν εις διπλούν.
 4. Το πρόγραμμα αφορά μητέρες:
  • Εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα,
  • Ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες,
  • Άνεργες με κάρτα ανεργίας σε ισχύ,
  • Αγρότισσες (άμεσα ασφαλισμένες όχι μέσω συζύγου),
  • και πατέρες εφόσον έχουν την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους (αντίγραφο δικαστικής απόφασης).

 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

 • Δυνατότητα συμμετοχής για την σχολική χρονιά 2020-2021 (1/9/2020-31/7/2021) θα έχουν κατά προτεραιότητα οι μητέρες που θα υπογράψουν σύμβαση με την ΕΕΤΑΑ (Ωφελούμενες). Για τις μητέρες εκείνες που δεν θα υπογράψουν σύμβαση με την ΕΕΤΑΑ, η δυνατότητα συμμετοχής τους στο πρόγραμμα θα γίνεται κατά προτεραιότητα και σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού.
 • Οι μητέρες που δεν έχουν κάρτα ανεργίας και είναι άνεργες, πρέπει:
 • Να εκδώσουν κάρτα ανεργίας μέχρι 31/5/2020. Η κάρτα Ανεργίας της ενδιαφερομένης πρέπει να είναι  σε ισχύ.
 • Οι ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ μητέρες, που η μερίδα τους είναι στην χώρα καταγωγής τους πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, το οποίο θα πρέπει να είναι μεταφρασμένο από το Υπουργείο Εξωτερικών και να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου.   

 

ΠΡΟΣΟΧΗ –ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι από τις 25 Μαΐου 2018 εφαρμόζεται ο Γενικός Κανονισμός GDPR EE2016/679 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

Ο Δήμος Τρίπολης επεξεργάζεται τα δεδομένα που προσκομίζονται στο πλαίσιο των αιτημάτων σας,  μόνο με τη ρητή και ανεπιφύλακτη συναίνεσή σας. Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν διατίθενται σε τρίτους για οποιοδήποτε σκοπό με εξαίρεση την παραπομπή των απολύτως απαραιτήτων εγγράφων ή στοιχείων προς κρατικές ή άλλες υπηρεσίες, απαραίτητες για την υλοποίηση των αιτημάτων σας.

Ο Γενικός Κανονισμός GDPR ΕΕ2016/679 σας παρέχει το δικαίωμα:

 • Γνώσης των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα, που τηρούνται ή επεξεργάζονται.
 • Αίτησης διόρθωσης/ή και συμπλήρωσης των δεδομένων αυτών, αφού προσκομιστεί το απαραίτητο έγγραφο από το οποίο προκύπτει η συμπλήρωση/διόρθωσή τους.
 • Αίτησης περιορισμού ή άρνησης της περαιτέρω επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας.
 • Αίτησης διαγραφής των δεδομένων σας από τα αρχεία του Δήμου Τρίπολης.

Αφού ενημερώθηκα πλήρως για τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών μου δεδομένων από το Δήμο Τρίπολης συμφωνώ με τα παραπάνω και παρέχω τη ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεσή μου για την επεξεργασία τους, με μόνο σκοπό την ικανοποίηση του αιτήματος μου.

Ο/Η  υπογράφων/ουσα

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αντιδημαρχίας Πολιτισμού-Τουρισμού Τρίπολης

Αρχή της πολιτιστικής μας πολιτικής από την έναρξη της θητείας μας είναι η συνέργεια, η αλληλεγγύη, το βήμα κι οι ευκαιρίες για δημιουργία στο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό.

Η τέχνη είναι το οξυγόνο του πνεύματος. Χωρίς αυτή η ζωή είναι αβίωτη. Το συνειδητοποιήσαμε κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού μας. Πρέπει λοιπόν να στηρίξουμε τους ανθρώπους της. Αυτούς που σμιλεύουν τα όνειρά μας. Αυτούς που κάνουν τραγούδια τα αισθήματά μας, που διηγούνται τις ιστορίες μας παίζοντας, χορεύοντας, γράφοντας, ζωγραφίζοντας.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που όλα έχουν παγώσει, εμείς στηρίζουμε τη τοπική πολιτιστική δημιουργία.

Απευθυνόμαστε στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, χορευτικούς ομίλους, χορωδίες,  τοπικές μπάντες,  καλλιτέχνες, θεατρικές ομάδες, προσκόπους και σε οποιεσδήποτε άλλες ομάδες του Δήμου μας και τους καλούμε να καταθέσουν προτάσεις, τις οποίες θα βοηθήσουμε να υλοποιηθούν, ώστε και η δημιουργία να συνεχιστεί, και η Τρίπολη να συνεχίσει να είναι αυτό που μαζί προσπαθούμε, από την αρχή της θητείας μας,  Πόλη του Πολιτισμού.

Οι προτάσεις πρέπει να είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες αυτής της περιόδου, τα σχήματα ολιγομελή, οι παραγωγές μικρές, που ή θα μαγνητοσκοπούνται και θα μεταδίδονται διαδικτυακά, ή θα πραγματοποιούνται σε χώρους που θα επιτρέπεται, τηρώντας τις οδηγίες ασφαλείας.
Έχουμε εμπιστοσύνη στο ταλέντο, στην παιδεία, και στο επίπεδο των καλλιτεχνών μας, γι’ αυτό άλλωστε είναι πρωταγωνιστές στις διοργανώσεις που έχουμε πραγματοποιήσει έως τώρα.
Τις προτάσεις μπορούν να τις στείλουν στο email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το μήνυμα λοιπόν, αυτής της πρωτοβουλίας μας είναι: Στηρίζουμε τους καλλιτέχνες μας και τη συνέχιση της Τοπικής Πολιτιστικής Δημιουργίας.!

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού

Ελένη Καρούντζου

Μηνιαία Οικονομικά Απολογιστικά Στοιχεία Απριλίου 2020

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 

Με την αρ. 150/2020 Α.Δ.Σ. Δήμου Τρίπολης (ΑΔΑ:ΨΩ11ΩΗΡ-ΝΛ9) εγκρίθηκε εξαιρετικά και μόνο για το έτος 2020 η απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων για το χρονικό διάστημα από 01-03-2020 και για το διάστημα εφαρμογής των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 των επιχειρήσεων με Κ.Α.Δ. που περιλαμβάνεται στις Α.1062/2020 και Α.1061/2020 (ΦΕΚ 1043/τ. Β’/26-3-2020) Υπουργικές Αποφάσεις καθώς και όσων επιχειρήσεων ενταχθούν στα μέτρα στήριξης με νεότερες Υπουργικές  Αποφάσεις.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να υποβάλλουν στο πρωτόκολλο του Δήμου Τρίπολης ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τα κάτωθι δικαιολογητικά προκειμένου η Δ/νση Οικονομικών να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες επιστροφής των ποσών που έχουν καταβληθεί:

 1. Αίτηση σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα.
 2. Αντίγραφο ενεργών Κ.Α.Δ. όπως αυτοί προκύπτουν από εκτύπωση προσωποποιημένης πληροφόρησης του συστήματος TAXISNET.
 3. Αντίγραφο Ε3 φορολογικού έτους 2018.
 4. Αντίγραφο των, από 01-03-2020 έως και το διάστημα εφαρμογής των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, εκδιδομένων λογαριασμών κατανάλωσης ρεύματος και των εξοφλητικών αποδείξεων αυτών.
 5. Αντίγραφο τραπεζικού λογαριασμού.

Λειτουργία Λαϊκών Αγορών Δήμου Τρίπολης

 

Μηνιαία Οικονομικά Απολογιστικά Στοιχεία Μαρτίου 2020

                deyatneo181