Εορτασμός της 198ης επετείου στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Κυριακή (12/5) ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας - Κυνουρίας και τον Σύλλογο Χρυσοβιτσιωτών πραγματοποίησαν εκδηλώσεις στο Χρυσοβίτσι για τον Εορτασμό της 198ης Επετείου προσκυνήματος του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη και ανακήρυξης της πρώτης πολιτικής και στρατιωτικής διοίκησης της επανάστασης στην Αρκαδία.

 

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν Θεία Λειτουργία και Ιερή Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κκ. Αλεξάνδρου, εκφώνηση του πανηγυρικού από τον κ. Μαρίνο Ρουσιά, , επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, και χορούς στο χώρο που έχει στηθεί ο ανδριάντας του Κολοκοτρώνη.

Οι εκδηλώσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές γιατί αφορούν στην έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα και στην επιτυχή συνέχειά του αλλά και γιατί αποδεικνύουν την συμβολή της περιοχής του Φαλάνθου και γενικότερα της Αρκαδίας μας στην Επανάσταση του 1821.

Ακολούθησαν τιμητικοί πυροβολισμοί από τα μέλη του Σκοπευτικού Ομίλου Παραδοσιακών Όπλων Πατρών, καθώς και παραδοσιακοί χοροί από τα μέλη του λαογραφικού σωματείου «Μοραΐτες».

Tzioumis Website 348x290

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

deyat

Κορωνοϊός: Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

 

Menoume Tripoli 300x250

 
# Επιμένουμε Ελληνικά
ypodomes sm1

                deyatneo181