Γίνετε μέλος του Ελληνικού Move-Up Alliance!

08/12/2023 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Γίνετε μέλος του Ελληνικού Move-Up Alliance!

Ο Δήμος Τρίπολης, ως υποστηρικτής του έργου MOVE-UP σας προσκαλεί να γίνετε μέλος του Ελληνικού Move-Up Alliance.

Το έργο MOVE-UP σκοπεύει να αναπτύξει μια ευέλικτη και ποιοτική πορεία αναβάθμισης των δεξιοτήτων για τις γυναίκες που αναζητούν εργασία και αφιερώνουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και των προσπαθειών τους στο ρόλο της μητέρας και οι οποίες έχουν ανάγκη να (επαν)ενταχθούν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και στην αγορά εργασίας.

Το επίκεντρο αυτής της πορείας για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων είναι η προσωπική, κοινωνική και μαθησιακή ικανότητα (PSL), η οποία έχει ήδη αποδειχθεί αποτελεσματική κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη άλλων βασικών ικανοτήτων για τη δια βίου μάθηση ( αλφαβητισμός, αριθμητική ικανότητα και ψηφιακές δεξιότητες) και τη βελτίωση των ευκαιριών απασχόλησης, μέσω της συμμετοχής των γυναικών σε πιο τυπική κατάρτιση.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου εδώ: motherhoodskills.eu

Οι συμμαχίες (Move-Up Alliances) αποτελούν βασική δραστηριότητα του έργου MOVE-UP για τη στήριξη της μακροπρόθεσμης συνεργασίας με στόχο την (εκ νέου) πρόσβαση των γυναικών στην κατάρτιση και την αγορά εργασίας.

  • Αν εργάζεστε στην ΕΚΕ (Εκπαίδευση και Κατάρτιση Ενηλίκων), την απασχόληση και τις κοινωνικές υπηρεσίες:

Μπορείτε να μοιραστείτε την εμπειρία σας στον τομέα και τη διορατικότητά σας σχετικά με τον τρόπο σχεδιασμού και βελτίωσης των εργαλείων ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις πραγματικές ανάγκες των επαγγελματιών και των εκπαιδευομένων.

  • Αν είστε γυναίκα με εμπειρία μητρότητας, που επιδιώκει να επανενταχθεί στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας:

Μπορείτε να μοιραστείτε εμπειρία σας και την αντίληψή σας για τις ανάγκες, τις προσδοκίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε για την (επαν)ένταξή σας στην εκπαίδευση και την εργασία.

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο ελληνικό MOVE-UP ALLIANCE, μπορείτε συμπληρώσετε την φόρμα εγγραφής, εδώ:

https://bit.ly/41aCwwr

Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον φορέα υλοποίησης του έργου εδώ: euprojects@akep.eu

*Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ'ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA). Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο EACEA δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις.'