Κώστας Τζιούμης: “Απαραίτητη για την τοπική ανάπτυξη της περιοχή μας, η αναβάθμιση και ανάδειξη του χιονοδρομικού κέντρου Μαινάλου”

11/01/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κώστας Τζιούμης: “Απαραίτητη για την τοπική ανάπτυξη της περιοχή μας, η αναβάθμιση και ανάδειξη του χιονοδρομικού κέντρου Μαινάλου”

Τη σημασία ένταξης του χιονοδρομικού κέντρου Μαινάλου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης , τόνισε ο Δήμαρχος Τρίπολης με επιστολή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΣ Τρίπολης. 

«Η αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών του χιονοδρομικού κέντρου και η επέκταση της χειμερινής τουριστικής περιόδου, θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιοχής , μετατρέποντας την ορεινή Αρκαδία σε δυνατό χειμερινό προορισμό». 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής.

Επιστολή

Προς ΕΟΣ Τρίπολης

Υπόψιν κας Κανελλοπούλου Αγγελική

Τα χιονοδρομικά κέντρα ανέκαθεν αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες, δίνοντάς τους ισχυρό κίνητρο να συνδυάσουν τόσο το αγαπημένο τους άθλημα (σκι, snowboard)) όσο και για ορεινό τουρισμό στην περιοχή γενικότερα. Ειδικότερα, στην ορεινή Αρκαδία η φυσική ομορφιά των χωριών, οι ιδιαίτερες γαστρονομικές προτάσεις, τα παραδοσιακά καταλύματα, η πλούσια ιστορία, μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξης της περιοχής, και να γίνει ένας δυνατός χειμερινός προορισμός.

Για να επιτευθούν όλα αυτά βασική προϋπόθεση είναι η συνεργασία και η εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων και εργαλείων, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά των επιχειρήσεων αρχικά του χιονοδρομικού κέντρου αλλά και των γύρω. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα προϊόν με σωστές υποδομές, αξιώσεις και αδιαμφισβήτητο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων χιονοδρομικών κέντρων.

Γι αυτούς ακριβώς τους λόγους σας υπενθυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ισχυρό χρηματοδοτικό εργαλείο μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ανάκαμψης, με στόχο την προώθηση του ορεινού τουρισμού, αναβαθμίζοντας τις υφιστάμενες υποδομές των χιονοδρομικών κέντρων και επεκτείνοντας την χειμερινή τουριστική περίοδο. Για να μη χαθεί μια τέτοια ευκαιρία για την περιοχή μας, σας παρακαλούμε να εξετάσετε (σε συνεργασία με τον ανάδοχο κ. Χρονόπουλο) τη δυνατότητα συμμετοχής και του δικού μας χιονοδρομικού κέντρου στο εν λόγω πρόγραμμα. Οφείλουμε να αναδείξουμε το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχή μας, να εξελιχθεί σε δυνατό χειμερινό προορισμό και να συντελέσει στην τοπική ανάπτυξη της περιοχής εν γένει.

Παρακαλούμε για τις απαραίτητες ενέργειες. Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

Κώστας Τζιούμης

Δήμαρχος Τρίπολης