Κώστας Τζιούμης: «Ένα σπουδαίο πρόγραμμα για την υγεία των ηλικιωμένων δημοτών μας»

30/03/2023 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κώστας Τζιούμης: «Ένα σπουδαίο πρόγραμμα για την υγεία των ηλικιωμένων δημοτών μας»

Η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του προγράμματος Horizon υπογράφτηκε σήμερα στην Τρίπολη.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην περιοχή μας, σε συνεργασία με την Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης και θα αφορά 300 υπερήλικες.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια ένωσε δυνάμεις με τον Δήμο Τρίπολης, για να υλοποιηθεί το εν λόγω πρόγραμμα το οποίο θα βοηθήσει πολλούς ηλικιωμένους συμπολίτες μας.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης μίλησε για ένα σπουδαίο πρόγραμμα, επισημαίνοντας ότι «ο πληθυσμός μας γηράσκει και πολλοί άνθρωποι ηλικιωμένοι διαβιούν μόνοι τους. Όσο μεγαλώνουμε, τα προβλήματα υγείας, αυξάνονται.

Αυτό το πρόγραμμα είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξ αποστάσεως παρακολούθησης βασικών ιατρικών παραμέτρων. Ένας παππούς ή μια γιαγιά που μένει μόνος του ή μόνη της, στην Τρίπολη ή σε κάποιο χωριό, θα παρακολουθείται on line τακτικά σε σχέση με διάφορες βιολογικές παραμέτρους που σχετίζονται με την υγεία τους. Όταν παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα, θα διαγιγνώσκεται το πρόβλημα από το συντονιστικό κέντρο και μετά θα παρεμβαίνουν οι γιατροί για τις πρώτες βοήθειες.

Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Περιφερειάρχη για την προγραμματική σύμβαση, καθώς και τον Γενικό Διευθυντή Υγείας Περιφέρειας κ. Βασίλη Διαμαντόπουλο, αλλά και τον κ. Καμαρινόπουλο. Είναι μια σημαντική κοινωνική προςφορά για την Τρίτη ηλικία».

Ένα σπουδαίο πρόγραμμα για την υγεία των ηλικιωμένων δημοτών μας - Εικόνα 1
Ένα σπουδαίο πρόγραμμα για την υγεία των ηλικιωμένων δημοτών μας - Εικόνα 1