Κώστας Τζιούμης: «Μαζί προχωρούμε για τον τόπο μας»

18/08/2023 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κώστας Τζιούμης: «Μαζί προχωρούμε για τον τόπο μας»

Στην έναρξη του 11ου Πανλεβιδιώτικου Ανταμώματος μίλησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.

Το Αντάμωμα διαρκεί, από τις 17 έως και τις 21 Αυγούστου και διοργανώνεται από τον Δήμο Τρίπολης, την Τοπική Κοινότητα Λεβιδίου, σωματεία και συλλόγους της περιοχής.

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Φίλες και φίλοι

Αγαπητοί απόδημοι

Σας μιλάω από καρδιάς και σας μεταφέρω τις πραγματικές σκέψεις μου και τα πραγματικά αισθήματά μου… Δεν το συνηθίζω και δεν το μπορώ - να μεταφέρω δηλαδή - στους συμπολίτες μου κατασκευασμένα και ανύπαρκτα συναισθήματα, σκέψεις πρόχειρες και ευκαιριακές… Πιστέψτε με.

Σας εξομολογούμαι, λοιπόν, ότι κάθε φορά που βρίσκομαι στο Λεβίδι, κάθε φορά που επισκέπτομαι τον ιστορικό και όμορφο τόπο σας ή τα γύρω χωριά ή πανάρχαιους τόπους, όπως το μοναδικό Ορχομένιο θέατρο, νιώθω ξεχωριστή συγκίνηση, πραγματική χαρά αλλά και έντονη την ευθύνη μου ως δήμαρχος και, κατά το μερίδιό μου, υπεύθυνος για την πορεία του, για την λύση προβλημάτων, για την ανάπτυξή του, για το πώς ζουν και πώς πορεύονται οι εδώ συμπολίτες μου.

Βέβαια τις τύχες του τόπου τις κρατάτε - και τις κρατάτε - στα χέρια σας εσείς οι ίδιοι, οι εδώ διαμένοντες, όσες και όσοι με τον ιδρώτα σας έχετε φτιάξει ένα ανθρώπινο και αξιοπρεπές παρόν και χαράζετε και θεμελιώνετε ένα καλύτερο μέλλον, για σας και τα παιδιά σας, για τις γενιές που έρχονται. Πολύτιμοι βοηθοί και συμπαραστάτες, αρωγοί ή πρωτοπόροι σε κάθε προσπάθειά σας, σε κάθε ανάγκη ή όνειρό σας, τα ξενιτεμένα αδέλφια σας, οι Λεβιδιώτες που ζουν και δημιουργούν στην ξενιτιά, οι απόδημοι συμπολίτες μας της πρώτης ή δεύτερης ή της όποιας γενιάς - εκλεκτά τέκνα του Λεβιδίου και των γύρω χωριών. Τους οποίους εγκάρδια καλωσορίζω στη γενέθλια γη, τους ευχαριστώ για όσα έχουν κάνει και κάνουν γι’ αυτή, τους συγχαίρω για την προκοπή τους, για το ότι τιμούν τον τόπο τους και την Αρκαδία και την πατρίδα μας γενικότερα εκεί, στην καινούργια, στη δεύτερη πατρίδα τους. Χωρίς ούτε στιγμή να ξεχνούν την πρώτη… Για την οποία νοιάζονται και στην οποία προσφέρουν πολλά - το ξέρετε και τα ξέρετε λεπτομερώς και καλύτερα από μένα και οι εδώ και οι ξενιτεμένοι.

Σημαντικό, συγκινητικό και - είμαι βέβαιος - χρήσιμο και αποδοτικό το Αντάμωμά σας. Έρχονται κοντά συμπατριώτες, ξυπνούν μνήμες, έρχονται στο νου θύμισες καλές ή άσχημες αλλά, πάντως, συγκινητικές, παίρνονται αποφάσεις και λύνονται προβλήματα, το Λεβίδι προχωράει… Σ´ αυτό το προχώρημα, σ´ αυτές τις νοσταλγικές συναντήσεις σας, ο Δήμος είναι δίπλα σας, κοντά σας, ανάμεσά σας… Σας καμαρώνει, σας συγχαίρει, συμμετέχει στα δρώμενα και στη χαρά σας, είναι έτοιμος να βοηθήσει όπου χρειάζεται, συμπαρίσταται όσο μπορεί, μαζί προχωρούμε για το Λεβίδι, για την Τρίπολη, για την Αρκαδία του ΑΥΡΙΟ. Να είστε καλά, συμπατριώτισσες και συμπατριώτες.