Κώστας Τζιούμης: «Ως κοινωνία οφείλουμε να διερευνήσουμε πως μπορούμε να προλάβουμε ή να αναστρέψουμε την κλιματική κρίση»

17/06/2023 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κώστας Τζιούμης: «Ως κοινωνία οφείλουμε να διερευνήσουμε πως μπορούμε να προλάβουμε ή να αναστρέψουμε την κλιματική κρίση»

Διεθνής ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Απειλές της Κλιματικής Αλλαγής στα Μνημεία Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς στη Μεσόγειο», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/6/2023, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τον Δήμο Τρίπολης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, παρουσιάστηκαν νέα ερευνητικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά το δίπτυχο "Μνημεία και Κλιματική Αλλαγή".

Να σημειωθεί ότι στην ημερίδα «παρών» ήταν και ο πρώην υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, σημείωσε: «Σας καλωσορίζουμε σε αυτή την ημερίδα που διοργανώνεται για να διερευνήσουμε μέσα από τις εισηγήσεις διεθνούς φήμης επιστημόνων, τις επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής ή κλιματικής κρίσης στο φυσικό περιβάλλον. Όλοι βλέπουμε ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες, έχουν αλλάξει πάρα πολύ κι αυτή η κλιματική κρίση έχει πολλές επιπτώσεις, δυστυχώς σε ανθρώπινες ζωές, ενώ προκαλούνται τεράστιες καταστροφές σε περιουσιακά στοιχεία και στο φυσικό περιβάλλον.

Πρέπει να δούμε ως κοινωνία πως μπορούμε να προλάβουμε ή να αναστρέψουμε αυτή την κρίση, ώστε να προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον, τους ανθρώπους και τις περιουσίες.

Ευχαριστώ πολύ το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την Περιφέρεια για τη συνεργασία να οργανωθεί αυτή η ημερίδα.»