Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Πανεπιστήμιο της Guizhou ξεκινούν συνεργασία στον τομέα του ψηφιακού πολιτιστικού τουρισμού

18/12/2023 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Πανεπιστήμιο της Guizhou ξεκινούν συνεργασία στον τομέα του ψηφιακού πολιτιστικού τουρισμού

Στις 13 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση, από αντιπροσώπους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, υπό την ηγεσία του Πρύτανη Καθηγητή Αθανασίου Κατσή, και σε συνεργασία με τους εκλεκτούς συναδέλφους Καθηγητές Κώστα Βασιλάκη, Θάνο Κριεμάδη, και Γιώργο Λέπουρα, συνεργάστηκαν με το Πανεπιστήμιο της Guizhou υπό την αιγίδα του Γεώργιου Καγκλή, Προέδρου του Κινεζοελληνικού Συνδέσμου Οικονομικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (CHAECD), και του Hong XU, του αντιπροέδρου. Αυτή η σημαντική συνάντηση ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο από τη συμμετοχή καθοριστικών εκπροσώπων από το Γραφείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Guiyang και το Δήμο Τρίπολης, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο στη διεθνή ακαδημαϊκή συνεργασία και πολιτιστική ανταλλαγή.

Αυτή η διαδικτυακή συνεδρία, οργανωμένη από το CHAECD, ανακοινώνει την ομόφωνη υποστήριξη για την κοινή δημιουργία του "Εργαστηρίου Ψηφιακού Πολιτιστικού Τουρισμού". Αυτό το καινοτόμο έργο συμβολίζει τους ενισχυμένους δεσμούς και το ενωμένο όραμα που μοιράζονται το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο της Guizhou και το CHAECD. Στοχεύει να εκμεταλλευτεί τον τεράστιο τεχνολογικό και πολιτιστικό δυναμισμό που υπάρχει μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στο να αξιοποιηθεί η αναδυόμενη ψηφιακή οικονομία στη Guizhou και τις συγκεντρωμένες προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας. Το "Εργαστήριο Ψηφιακού Πολιτιστικού Τουρισμού" είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει τις συνδυασμένες ερευνητικές δυνατότητες και το ταλέντο από τα δύο πανεπιστήμια, σε συνδυασμό με τους σημαντικούς υπολογιστικούς πόρους της Γκουιγιάνγκ και τα πλούσια ψηφιακά πολιτιστικά και τουριστικά κεφάλαια των αντίστοιχων περιοχών.

Συμπληρώνοντας αυτήν την πρωτοβουλία, τα πανεπιστήμια είναι έτοιμα να υπογράψουν ένα Μνημόνιο Συνεννόησης (MOU) για τη συγκεκριμένη φιλική συνεργασία και το συνεργατικό πλαίσιο για το εργαστήριο. Αναμένεται επίσης ότι η συνεργασία θα επεκταθεί σε άλλους εκπαιδευτικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων ανταλλαγών φοιτητών, επισκέψεων φοιτητών και αμοιβαίων επαγγελματικών δραστηριοτήτων των διοικητικών ηγεσιών.

Στο κλείσιμο της συνάντησης, ο Πρύτανης Καθηγητής Αθανάσιος Κατσής εξέφρασε θερμές

εορταστικές ευχές αλλά και την ανυπομονησία του για την επανεκκίνηση της συνεργασίας τον επόμενο χρόνο, εμπνευσμένος από ανανεωμένη ενέργεια και πνεύμα καινοτομίας, για την περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της υποσχόμενης συνεργασίας. Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί μια νέα εποχή στον τομέα του ψηφιακού πολιτιστικού τουρισμού, θέτοντας τις βάσεις για αυξημένη ευημερία και ανάπτυξη στους ανωτέρω τομείς στο Δήμο Τρίπολης και στο Δήμο Guiyang.