Τα λαχανικά που παράγει ο τόπος μας δεν προικίστηκαν με την πρωιμότητα που απολαμβάνουν τα αντίστοιχα προϊόντα των πιο πεδινών περιοχών.

Έχουν όμως σαν συγκριτικά πλεονεκτήματα τα εδαφολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής και το ημιορεινό της κλίμα, παράγοντες οι οποίοι είναι καταλυτικοί για την παραγωγή προϊόντων ιδιαίτερης ποιότητας και νοστιμιάς.

Φημισμένες για την αυθεντική τους γεύση οι ντομάτες της περιοχής μας με πιο χαρακτηριστικές αυτές της Κανδήλας.

Μαρούλια, καλαμπόκια, κρεμμύδια, λάχανα, κουνουπίδια και μπρόκολα είναι μερικά μόνο από τα λαχανικά που καλλιεργούνται στους κάμπους του Μαντινειακού οροπεδίου.

Με σύγχρονες καλλιεργητικές πρακτικές, πολύ μεράκι και σεβασμό στον καταναλωτή, οι παραγωγοί μας με σύμμαχο το ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής παράγουν λαχανικά εξαιρετικής ποιότητας τα οποία διοχετεύονται ολόφρεσκα στις τοπικές αγορές αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.