Το οροπέδιο της Τρίπολης αποτελεί μια από τις πλέον ενδεδειγμένες περιοχές για την καλλιέργεια της πατάτας, γεγονός το οποίο καθιστά τον τόπο μας ως μια από τις μεγαλύτερες πατατοπαραγωγικές περιοχές της χώρας.

Το δροσερό και υγρό κλίμα, καθώς και τα εδαφολογικά χαρακτηριστικά του Μαντινειακού οροπεδίου, ευνοούν την παραγωγή πατατών με άψογα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Η καλλιέργεια της πατάτας στον κάμπο της Τρίπολης έχει μακρόχρονη παράδοση, πολλές γενιές αγροτών βιοπορίστηκαν και έκαναν προκοπή επενδύοντας στην καλλιέργεια του συγκεκριμένου προϊόντος.

Από τις παραδοσιακές μεθόδους του παρελθόντος μέχρι τις σύγχρονες καλλιεργητικές πρακτικές του σήμερα, από τους κάμπους της Μαντινείας και του Κορυθίου, μέχρι την Τεγέα και τα Βούρβουρα, οι αγρότες μας, με σεβασμό στη φύση και στον καταναλωτή παράγουν τη φημισμένη Πατάτα Τριπόλεως.

Η άριστη γεύση της, η εγνωσμένη διατροφική της αξία και η υψηλή της διατηρησιμότητα την καθιστούν περιζήτητη σε όλη την Ελλάδα.