Καλλιέργεια ιδιαίτερων κλιματολογικών και εδαφολογικών απαιτήσεων, το σκόρδο ευδοκίμησε από πολύ παλιά στον κάμπο της Τρίπολης και ιδιαίτερα στην περιοχή της Τεγέας.

Η μεγάλης έκτασης παραγωγή και η εξαιρετική τους ποιότητα κατέστησαν τον τόπο μας γνωστό για τα σκόρδα του σε όλη την Ελλάδα.

Αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής αλλά και Μεσογειακής κουζίνας, με πολλαπλά αναγνωρισμένα οφέλη για την υγεία, το σκόρδο κέρδισε επάξια τη θέση του ως ένα από τα πλέον δημοφιλή και απαραίτητα αρτύματα.

Ελάχιστες ήταν οι νοικοκυρές οι οποίες δεν προμηθεύονταν την απαραίτητη “πλέχτρα” προκειμένου να καλύψουν τις ετήσιες ανάγκες του σπιτιού τους.

Λευκά, με διακριτικές μωβ ραβδώσεις στον φλοιό, μεγάλου σχετικά μεγέθους και με ιδιαίτερα δυνατή γεύση και άρωμα, απόρροια του ορεινού κλίματος, τα σκόρδα Τριπόλεως εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται ως ένα από τα πλέον δημοφιλή και περιζήτητα προϊόντα της Αρκαδικής γης.