Τυριά Αρκαδίας
Η εκτεταμένη κτηνοτροφική δραστηριότητα της Αρκαδίας αποτέλεσε διαχρονικά βασικότατο πυλώνα ανάπτυξης του πρωτογενούς της τομέα.
Από τους αρχαίους χρόνους ως τις μέρες μας χιλιάδες αιγοπρόβατα κατακλύζουν τους κάμπους του Μαντινειακού οροπεδίου.
Το γεγονός αυτό, οδήγησε τον Όμηρο στο να χαρακτηρίσει στην Ιλιάδα την περιοχή του Ορχομενού ως “πολύμηλον”, δηλαδή με πολλά πρόβατα.
Η πλούσια και αγνή βοσκή του τόπου, οδηγεί στην παραγωγή γάλακτος άριστης ποιότητας, συστατικό απολύτως αναγκαίο για την επιτυχημένη τυροκόμηση, τέχνη η οποία εξακολουθεί να περνά από γενιά σε γενιά.
Με σύγχρονες μεθόδους και σεβασμό στην παράδοση, οι τυροκόμοι μας σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους της περιοχής, παράγουν σε υπερσύγχρονες μονάδες εξαιρετικά ντόπια τυριά εγνωσμένης ποιότητας και υψηλής ζήτησης τα οποία διαχρονικά κερδίζουν επάξια την θέση τους στο τραπέζι των καταναλωτών.