Μονοπάτια Δήμου Τρίπολης: Πατώντας στα χνάρια της Ιστορίας μας

Ο Δήμος Τρίπολης μέσω της εφαρμογής «Μονοπάτια Δήμου Τρίπολης» («Tripolis Trails»), την οποία ανέπτυξε με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, ξεναγεί τον επισκέπτη ορειβάτη, πεζοπόρο και φυσιολάτρη στα ιστορικά μονοπάτια του Δήμου μας. 

Στην εφαρμογή –την οποία ο ενδιαφερόμενος θα «κατεβάσει» μία φορά και στη συνέχεια, χωρίς υπηρεσία Διαδικτύου αλλά μόνο με την ενεργοποίηση της τοποθεσίας του στο τηλέφωνό του θα μπορεί να χρησιμοποιήσει - κάθε επισκέπτης θα βρει πληροφορίες για το δίκτυο των δέκα ιστορικών μονοπατιών του Δήμου Τρίπολης, που εκτείνονται σε μήκος 80 χλμ. Τα μονοπάτια επάνω στα οποία για χιλιάδες χρόνια οι ποιμένες οδηγούσαν τα κοπάδια τους, είναι τα ίδια μονοπάτια που χρησιμοποίησαν οι επαναστατημένοι Έλληνες για τις πολεμικές τους επιχειρήσεις. 

Τα μονοπάτια είναι ταξινομημένα ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας τους, (εύκολη, μέτρια και δύσκολη διαδρομή), προκειμένου ο επισκέπτης να μπορεί να οργανώσει την εξόρμησή του. Ακόμα, υπάρχουν πληροφορίες για τις υψομετρικές διαφορές, χάρτες με τις διαδρομές και πληροφορίες για το τι θα συναντήσει ο περιπατητής στο μονοπάτι που θα επιλέξει να περιδιαβάσει, αλλά και σημεία ενδιαφέροντος. Επίσης, στην εφαρμογή υπάρχουν πληροφορίες για τα νέα και τις εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης, τα τηλέφωνα του Δήμου, των ορειβατικών συλλόγων και της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και μετεωρολογική πρόβλεψη πέντε ημερών.

Η εφαρμογή του Δήμου Τρίπολης είναι δίγλωσση (ελληνικά και αγγλικά), πολύ εύκολη στη χρήση της και διατίθεται δωρεάν στο Google Play και Apple Store γράφοντας «Μονοπάτια Δήμου Τρίπολης».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εφαρμογή βραβεύτηκε στη διοργάνωση «Best City Awards» τον Ιανουάριο του 2023.